
Ainekset
Kuppikakut
2 | isoa kananmunaa |
50 g | normaalisuolaista voita |
1 dl | vehnäjauhoa |
1 tl | leivinjauhetta |
1 dl | tummaa muscovadosokeria |
6 tippaa | vanilja-aromia |
Kuorrute
8 kpl | Dumle Original -karkkia |
1 tl | vettä |
Koristelu
12 kpl | Dumle Original -karkkia |
4 kpl | Fazer lakritsi -patukkaa |
pieniä valkoisia sokeritähtiä | |
valkoista sokerimassaa | |
mustaa elintarvikeväriä | |
elintarvikeliimaa |
Tee näin
Kuppikakut
Riko munat kulhoon ja lisää muscovadosokeri, vanilja-aromi sekä voi. Siivilöi jauho ja leivinjauhe samaan kulhoon. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina tasaisesti 8 muffinsivuokaan. Paista 190°C lämpimässä uunissa 10 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä.
Kuorrute
Laita Dumle-karkit sekä vesi kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes massa on tasainen ja juokseva. Levitä massa lusikan avulla kuppikakkujen päälle ja anna kuivua hetken. Pidä kattila miedolla lämmöllä hellalla jotta seos pysyy juoksevana.
Koristelu
Ota 4 Dumle-karkkia ja puolita ne. Pyörittele puolikkaat karkit käsissäsi kunnes saat kahdeksan hienoa palloa.
Aseta jokaisen kuppikakun päälle yksi kokonainen karkki sekä yksi pallo.
Pyörittele 16 pientä palloa sokerimassasta ja paina litteäksi. Maalaa mustalla elintarvikevälillä pilkut valkoiseen sokerimassaan. Kiinnitä silmät elintarvikeliimalla palloihin.
Kiinnitä elintarvikeliimalla yksi valkoinen tähti jokaisen kokonaisen karkin päälle.
Leikkaa Fazer lakritsi-patukat neljään osaan. Leikkaa patukkapalaset pitkittäin viideksi siivuksi ja poista niistä pyörein.
Leikkaa lakusiivuista pitkiä kolmioita ja poista sisäpuoleltakin kolmio. Jätä kuitenkin yhdelle sivulle alareunaan (pään puolelle) 3mm jalkojen kiinnittämistä varten. Aseta jalat, 4 per sivu, pään ympäri. Käytä tarvittaessa vähän elintarvikeliimaa.
Vinkki: Jos et jaksa valmistaa muffinsseja alusta asti itse, kannattaa hämähäkeillä koristella ihanan suklaiset Fazer Mini Mudcake -kakut.