Ainekset

Taikina:

150g voita
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl turkkilaista jogurttia
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1,5 dl Dumleja paloiteltuna
1 dl kuivattuja karpaloita pilkottuna

 

Kuorrutus:

200 g tuorejuustoa (ei kevyttä)
150 g ranskankermaa (rasva 28%)
2 dl tomusokeria

 

Tee näin

Taikinan valmistus

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten, lisää jogurtti taikinaan.


Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli sekä Dumle-palat ja pilkotut karpalot. Kääntele hellävaroen kuivat aineet taikinaan Dumle-palojen ja karpaloiden kanssa.

Jaa taikina vuokiin. Kauneimman lopputuloksen saat, kun asetat muffinivuoat muffinipellille. Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes kakut saavat kauniin värin. Jäähdytä valmiit Dumle kuppikakut ritilällä.

Kuorrutteen valmistus

Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja tomusokeri. Levitä tai pursota seos jäähtyneiden kakkupohjien päälle. Koristele kuppikakut pilkotuilla Dumle-makeisten paloilla. Tarjoile!

Vinkki: kuorruta kuppikakut menekin mukaan. Pohjan voit valmistaa jo etukäteen. Kuorruttamattomat kuppikakut säilyvät huoneenlämmössä, mutta kuorrutetut on säilytettävä viileässä.