Ainekset
Taikina:
150g | voita |
1,5 dl | sokeria |
3 | kananmunaa |
1 dl | turkkilaista jogurttia |
3,5 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | kanelia |
1,5 dl | Dumleja paloiteltuna |
1 dl | kuivattuja karpaloita pilkottuna |
Kuorrutus:
200 g | tuorejuustoa (ei kevyttä) |
150 g | ranskankermaa (rasva 28%) |
2 dl | tomusokeria |
Tee näin
Taikinan valmistus
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten, lisää jogurtti taikinaan.
Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli sekä Dumle-palat ja pilkotut karpalot. Kääntele hellävaroen kuivat aineet taikinaan Dumle-palojen ja karpaloiden kanssa.
Jaa taikina vuokiin. Kauneimman lopputuloksen saat, kun asetat muffinivuoat muffinipellille. Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes kakut saavat kauniin värin. Jäähdytä valmiit Dumle kuppikakut ritilällä.
Kuorrutteen valmistus
Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja tomusokeri. Levitä tai pursota seos jäähtyneiden kakkupohjien päälle. Koristele kuppikakut pilkotuilla Dumle-makeisten paloilla. Tarjoile!
Vinkki: kuorruta kuppikakut menekin mukaan. Pohjan voit valmistaa jo etukäteen. Kuorruttamattomat kuppikakut säilyvät huoneenlämmössä, mutta kuorrutetut on säilytettävä viileässä.