Ainekset

  • 2 suurta omenaa
  • 125 g huoneenlämpöistä voita
  • 1,5 dl vehnäjauhoa
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 10 Dumlea
  • 1 ripaus suolahiutaleita

Tee näin

Esilämmitä uuni 225 asteeseen ja voitele piirakkavuoka.
Kuori omenat, poista ydin, viipaloi ja asettele vuoan pohjalle.
Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää joukkoon voi kuutioina. Nypi ainekset yhteen taikinaksi. Murenna taikina omenoiden päälle.
Halkaise Dumlet keskeltä ja painele taikinaan. Ripottele päälle suolahiutaleita.
Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, tai siihen asti, että taikina on kullanruskeaa.
Ota piirakka pois uunista ja anna jäähtyä. Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.