
Ainekset
4 | munanvalkuaista |
3 dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
1 tl | leivinjauhetta |
160 g | maapähkinöitä |
80 g | suolakeksejä |
Dumle-kuorrutus
60 g | voita |
120 g | Dumle Dark tai Dumle Orginal -makeisia |
4 | munankeltuaista |
Koristeeksi kakun päälle
3 dl | kermaa |
40 g | maapähkinöitä, pieneksi rouhittuna |
muutama Dumle-makeinen, kolmeen osaan pilkottuna |
Tee näin
Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Vatkaa munanvalkuaiset ja lisää sokeri pienissä erissä. Murskaa pähkinät ja suolakeksit hienoksi monitoimikoneessa ja lisää ne sitten valkuaisvaahtoon. Sekoita vaniljasokeri ja leivinjauhe lastalla seokseen. Kaada taikina pyöreään vuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Paista 180 asteessa noin 25–30 minuuttia.
Laita voi pannulle ja sulata se keskilämmöllä. Lisää Dumle-makeiset ja anna niiden sulaa. Anna seoksen jäähtyä hetki. Vatkaa munankeltuaiset kevyesti ja lisää sulanut Dumle-seos.
Kumoa kakku lautaselle ja levitä Dumle-kuorrutus sen päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä se kakun päälle. Koristele Dumle-palasilla ja pähkinärouheella.