Ainekset
Pohja:
175 g | Jyväshyvä Kaurakeksejä |
70 g | voita |
Toffeetäyte:
0,5 dl | kerma |
1 pussi (220 g) | Dumle totally bananas toffeemakeisia |
2 | banaania viipaleina |
200 ml | kermaa |
Tee näin
Valmista ensin toffeetäyte. Lämmitä pienessä kattilassa kerma ja Dumle-toffeet, kunnes toffeet ovat täysin sulaneet. Jäähdytä toffeeseos.
Sulata voi ja murskaa kaurakeksit pieneksi. Yhdistä keksimuru ja voi. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija n. 20-24cm). Laita pohja jääkaappiin 15 minuutiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja viipaloi banaanit. Levitä pohjan päälle toffeetäyte, banaaniviipaleet sekä lopuksi kermavaahto. Viimeistele rouhitulla maitosuklaalla.
Anna banoffeen hetki tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Vinkki! Voit käyttää banoffeen vuoasta irrottamisessa apuna pientä lastaa tai pyöreäpäistä veistä.