Ainekset

Pohja:

 

175 g Domino-keksejä
40 g sulatettua voita

 

Laku-suklaavaahto:

 

4 dl kermaa
1 pussi Fazer Lakritsi Soft original -lakuja
160 g tummaa suklaata (70% tai enemmän)
3 dl kermaa löysänä vaahtona
200 g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria

Tee näin

 

 

 

Murskaa Dominot, sulata voi ja sekoita ne keskenään.

Vuoraa 20 -24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin kovettumaan.

Kiehauta 4dl kermaa ja lisää lakut kerman joukkoon. Anna lakujen hetki pehmetä kuumassa kermassa ja soseuta sauvasekoittimella / tekosekoittimella. Siivilöi halutessasi.

Rouhi suklaa ja lisää se lakuseokseen, sekoita kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä.
Vaahdota 3 dl kermaa löysäksi vaahdoksi.

Notkista tuorejuustoa sähkövatkainta apuna käyttäen. Lisää tuorejuuston joukkoon vaniljasokeri.
Lisää tuorejuustoon joukkoon jäähtynyt laku-suklaaseos sekä kermavaahto.

Kaada lakuvaahto vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Koristele valmis kakku lakupaloilla, suklaa-lakuilla ja suklaalla.

Vinkki: Puolittamalla reseptin, saat halkaisijaltaan 18 senttimetriä olevan kakun!