Tämän lakritsisuklaapiiraan eteen täytyy nähdä hieman vaivaa, mutta se kannattaa!

LAKRITSISUKLAAPIIRAS

Pohja:

  • 2 pötköä Fazer Original Domino -täytekeksejä
  • 80 g voita

Hienonna Domino –täytekeksit. Sulata voi ja lisää keksimuruun. Sekoita tasaiseksi ja painele seos halkaisijaltaan n. 22 cm irtopohjavuon pohjalle ja reunoille.

Täyte:

  • 5 dl kermaa
  • ½ pss (75g) Fazer Smooth Salmiak –lakritsia
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl Fazer tummaa kaakaojauhetta
  • 1 kanamuna
  • 1 keltuainen
  • ½ pss (75g) Fazer Smooth Salmiak –lakritsia

Pilko lakritsit pieneksi ja siirrä kattilaan kerman, sokerin, vaniljasokerin ja kaakaojauheen kanssa.

Kiehauta n. 5 min ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella.

Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Lisää joukkoon kananmuna ja keltuainen ja kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.

Pilko lakritsipatukat pienemmiksi ja ripottele täytteen päälle.

Laita piiras hyytymään 140 asteiseen uuniin noin 50- 60 minuutiksi.

Jäähdytä piirakka jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli.

ANISJÄÄTELÖ

  • 1dl kermaa
  • 1,5 rkl kokonaista anista
  • 4 dl kermaa
  • 1 prk kondensoitua maitoa

Mittaa 1 dl kermaa ja anikset kattilaan, kiehauta n. 5 min ja siivilöi seos. Nosta kylmään jäähtymään.

Vaahdota 4 dl kermaa pehmeäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon vatkaten kondensoitu maito.

Lisää joukkoon jäähtynyt kerma-anisseos ja vatkaa hetki.

Siirrä jäätelö kannelliseen astiaan ja laita pakkaseen vähintään 3 tunniksi tai yön yli.

LAKRITSITOFFEEKASTIKE

  • 2 dl kermaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • ½ dl muscovadosiirappia
  • 2 dl lakritsikastiketta
  • 2 rkl lakritsijauhetta

Mittaa kerma, sokeri ja siirapit kattilaan, keitä noin 10-15 minuuttia kunnes seos on kinuskisen paksua, vähän toffeemaista.

Ota seos pois levyltä ja anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Lisää lakritsikastike ja –jauhe, aja tasaiseksi sauvasekoittimella ja siirrä toiseen astiaan jäähtymään.