Kuluttajien kiinnostus kauraan on lisääntynyt viime vuosina vahvasti ja uusia kauratuotteita löytyy monesta uudesta tuoteryhmästä. Fazer on tuonut markkinoille uudet Lakritsi 100% Kaura patukat, jotka on valmistettu kokonaan ilman vehnää kaurajauhoista. Tuotteet sopivat vegaaneille ja vehnää välttäville sekä lempeämpiä herkkuja arvostaville. Täysin gluteenittomia eivät uudet kauralakritsit ole, sillä samoilla linjoilla valmistetaan myös peruslakritsituotteita.

”Kauralakritsin kehittäminen on ollut mielenkiintoista ja haastavaa. Fazerilla ensimmäisiä kauralakritsituotteita kehiteltiin jo vuonna 2002, mutta projekti oli pitkään hyllyllä, kunnes oman Lahden kauramyllyn kautta saimme lakritsin valmistukseen paremmin soveltuvaa kaurajauhoa. Tuotekehitystyöhön ja koeajoihin on käytetty työtunteja tavallista kehitystyötä enemmän. Haasteena on ollut se, miten eri tavalla kaura käyttäytyy eri valmistusvaiheissa verrattuna vehnään. Ilmiö on tuttu kaikille gluteenitonta leipää leipoville, kaurasta puuttuu vehnälle tyypillinen sitko, joten taikina on tahmeaa. Pitkän linjan lakritsiosaajien ja tuotekehityksen sinnikkäällä yhteistyöllä olemme nyt saaneet täysin kaurajauholla valmistetun tuotesarjan valmiiksi ja olemme lopputulokseen tyytyväisiä,” kertoo Senior Technologist Tarja Halonen Lappeenrannan tuotekehityksestä.
”Juuri kauppoihin saapunut patukkasarja koostuu kolmesta tuotteesta: Täytteettömästä Lakritsi 100% Kaura patukasta ja kahdesta täytelakritsipatukasta, joiden makuina ovat aikuiseen makuun sopivat Puolukka-karpalo ja Uuniomena. Etsimme sarjaan tuttuja, pohjoismaisia makuja kauran omaa makua täydentämään. Maut on tehty luontaisilla aromeilla. Puolukka-karpalotäytteessä maistuu myös kotimainen karpalomehu. Monet uutuuksia maistaneet ovat kiitelleet sitä, että kauralakritsi ei ole niin makeaa kuin peruslakritsi.”