Tiedätkö mistä kerrosvoileipä eli Sandwich on saanut nimensä? Siihen liittyy pokeripeli ja muuan kreivi, jota voidaan pitää voileivän isänä. 

Kreivi Sandwich, joka piti hyvin paljon uhkapeleistä, pyysi 1700-luvun lopulla pitkän pokeripelin tiimellyksessä kokkiaan valmistamaan hänelle ruokaa, joka ei vaadi pelin keskeyttämistä. Kokki tätä hetken pohdittuaan päätyi valmistamaan maailman ensimmäisen kerrosvoileivän, joka oli täysi menestys. Onnistuihan sen syöminen ilman aterimia vain yhdellä kädellä, jolloin pelin jatkaminen onnistui toisella kädellä. Historia ei kerro, miten kreivin kävi pelissä mutta onneksi kerrosvoileipä jäi elämään tuleville sukupolville.

Suuren suosion kerrosvoileipä sai Yhdysvalloissa, jossa sitä tarjottiin erilaisilla golf- ja tennisklubeilla 1800-luvun lopulla, jolloin myös perinteiset täytteet kuten salaatti, tomaatti, kinkku, majoneesi ja pekoni tulivat tutuiksi ja syntyi kaikkien tuntemat Club Sandwich ja BLT. Alun perin Club Sandwich tehtiin vain kahdesta viipaleesta leipää mutta nykyisin tunnetumpi version on tuhdimpi ”douple-decker”, jossa mukana 3 viipaletta.

Nykyisin Club Sandwichistä löytyy mitä erilaisimpia variaatioita, joissa vain mielikuvitus on rajana. Ainoa pakollinen elementti on herkullinen leipä. Kannattaakin kokeilla omia suosikkejaan Sandwichin välissä.