
Ainekset
Avokadomousse
2 kypsää | avokadoa |
2 rkl | maustamatonta tuorejuustoa |
1 dl | kuohukermaa |
1 | limetin mehu |
2 | liivatelehteä |
ripaus | vastajauhettua mustapippuria |
ripaus | sormisuolaa |
Pohja
4 kpl | Fazer Paahto Täysjyvä -leipäviipaletta |
Koristeeksi
4 rkl | mätiä |
muutama | salaatinverso (esim. rucolan-verso) |
Tarvitset myös
pöyreitä pohjattomia leivosmuotteja (halkaisijalta n. 6 cm) | |
leivinpaperia |
Tee näin
Avokadomoussen valmistus
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Halkaise ja kuori avokadot sekä poista kivet. Aja avokadot ja tuorejuusto tasaiseksi, sileäksi massaksi monitoimikoneella tai sauvasekoitinta apuna käyttäen. Vaahdota kerma. Kuumenna limetistä puristettu mehu pienessä kattilassa ja lisää joukkoon vedestä valutetut liivatelehdet koko ajan sekoittaen. Kaada lime-liivateseos tuorejuusto-avokadomassan joukkoon ohuena nauhana massaa sekoitellen. Nostele lopuksi varovasti massan joukkoon kermavaahto ja kääntele seos tasaiseksi. Mausta lopuksi ripauksella sormisuolaa sekä mustapippuria. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Pohjan valmistus
Paahda paahtoleivät rapsakoiksi leivänpaahtimessa. Paina leivosmuotilla leipäviipaleista pohjat leivoksille.
Leivosten kokoaminen
Leikkaa leivinpaperista leivosmuotin syvyinen ja riittävän pitkä suikale. Vuoraa leivosvuoan reunat sisäpuolelta leivinpaperilla, näin mousse ei tartu muottiin ja lopputuloksena on kauniin sileäreunainen leivos. Paina paahtoleipäpyörylä leivosvuoan pohjalle. Lusikoi pohjan päälle avokadomoussea muutaman sentin paksuiseksi kerrokseksi ja laita leivos hyytymään jääkaappiin vähintään tunniksi. Kokoa loput leivokset samalla kaavalla.
Leivoksen viimeistely ja koristelu
Kun leivokset ovat hyytyneet, nosta muotti varovaisesti pois sen ympäriltä. Irroita seuraavaksi leivinpaperisuikale varovaisesti leivoksen reunoilta pois. Viimeistele annos ruokalusikallisella lempimätiäsi sekä salaatinversolla.