
Ainekset
(1 annos)
1/2 dl | tuoreita hedelmiä ja/tai marjoja esim. ananas, mansikka, meloni, mustikka, mango tai kiivi |
1/2 viipaletta | paahdettua Fazer Paahto -leipää (Kaura & Hunaja tai Vehnä) |
1 dl | italialaista marenkia |
koristeeksi | granolaa tai paahdettua pähkinärouhetta |
Italialainen marenki vähintään kuudelle
3 | munan valkuaista |
2,5 dl | sokeria |
1 dl | vettä |
Tee näin
Aloita marengin valmistus vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120-asteiseksi (aikaa kuluu noin 8 minuuttia), kunnes sokeri alkaa muodostaa isoja sitkeitä palloja. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon vatkaten samalla suurella teholla. Jatka vatkaamista, kunnes massa on huoneenlämpöistä.
Paahda paahtoleipiä tarvittava määrä ja pilko marjat suuhun sopiviksi paloiksi. Kokoa jälkiruoka lasiin kerroksittain oman makusi mukaan. Koristele granolalla tai paahdetulla pähkinärouheella
Vinkki: Voit käyttää tässä aamiaiselta jääneitä paahtoleipiä.