Ainekset (1 annos)

1/2 dl tuoreita hedelmiä ja/tai marjoja esim. ananas, mansikka, meloni, mustikka, mango tai kiivi
1/2 viipaletta paahdettua Fazer Paahto -leipää (Kaura & Hunaja tai Vehnä)
1 dl italialaista marenkia
koristeeksi granolaa tai paahdettua pähkinärouhetta

Italialainen marenki vähintään kuudelle

3 munan valkuaista
2,5 dl sokeria
1 dl vettä

Tee näin

Aloita marengin valmistus vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120-asteiseksi (aikaa kuluu noin 8 minuuttia), kunnes sokeri alkaa muodostaa isoja sitkeitä palloja. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon vatkaten samalla suurella teholla. Jatka vatkaamista, kunnes massa on huoneenlämpöistä.

Paahda paahtoleipiä tarvittava määrä ja pilko marjat suuhun sopiviksi paloiksi. Kokoa jälkiruoka lasiin kerroksittain oman makusi mukaan. Koristele granolalla tai paahdetulla pähkinärouheella

Vinkki: Voit käyttää tässä aamiaiselta jääneitä paahtoleipiä.