Ainekset (20 annosta)

n. 15 viipaletta Fazer Paahto -leipää (Ruis & Unikonsiemen tai Täysjyvä & Lese)
700-800 g (7-8 dl) baba ganoush -tahnaa
n. 100 g (3 dl) raastettua pecorino- tai parmesaanijuustoa
5 dl puolikuivattuja tomaatteja
koristeeksi rucolaa

Baba ganoush

1,5 kg munakoisoa
3-4 rkl suolaa
1 dl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
2 tl jauhettua juustokuminaa
2 rkl seesamitahnaa
2 rkl sitruunamehua
(1 tl savuaromia)

Tee näin

Valmista ensimmäiseksi baba ganoush -tahna tai voit käyttää myös kaupasta löytyvää valmista baba ganoush -tahnaa. Pese ja kuori munakoiso. Leikkaa se viipaleiksi ja suolaa viipaleet. Itketä munakoisoa pienen painon alla n. 1 tunti. Pyyhi munakoisoviipaleet kuiviksi ja pyörittele ne oliiviöljyssä. Kypsennä munakoisoviipaleita uunissa 170 °C noin puoli tuntia, kunnes ovat pehmeitä ja kypsiä. Lisää kuorittua valkosipulinkynnet ja juustokumina. Kypsennä vielä 10 minuuttia. Laita kaikki ainesosat tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.

Laita vuoan pohjalle leipäkerros niin, että pohja peittyy leipään. Laita leipien päälle reilusti baba ganoush -tahnaa, jonka päälle nostelet valutettuja puoli kuivattuja tomaatteja. Raasta tomaattien päälle pecorino- tai parmesaanijuustoa. Tee sen päälle uusi leipä- ja täytekerros. Kakkuun on hyvä tulla kolme leipä- ja kolme täytekerrosta mutta voit valita kerroksien lukumäärän itse. Jätä päällimmäiseksi kuitenkin täytekerros, jonka voit koristella rucolalla.

Vinkki: Vegaanisen kakun saat vaihtamalla pecorino-/parmesaanijuuston kasvispohjaiseen juustoon tai tofuun.