Ainekset (12 annosta)

9 viipaletta Fazer Paahto -leipää (Täysjyvä tai Viisi viljaa)
200-300 g maustamatonta tuorejuustoa kakun kuorruttamiseen

Valitse alla olevista täytteistä 1 tai 2 voileipäkakkuusi. Jos teet kakun vain yhdellä täytteellä, kaksinkertaista ainesosien määrä.

Täyte 1: Kala

50 g graavisiikaa ja/tai -lohta
n. 200 g (1-1,5 dl katkarapuja
keitetty muna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 oksaa tilliä
mausteeksi suolaa ja mustapippuria makusi mukaan

Täyte 2: Kasvis - Punajuuri

2 etikkapunajuurta
1 rkl majoneesia
200-300 g levittyvää vuohenjuustoa
mausteeksi  suolaa ja mustapippuria makusi mukaan
koristeeksi punajuurisipsejä
TAI  
2,5 dl kaupan valmista punajuurisalaattia
100 g vuohenjuustoa murustettuna
koristeeksi punajuurisipsejä

Täyte 3: Liha

100 g kinkkusuikaleita
1 dl maustekurkkusalaattia
1,5 dl majoneesia
1/2 dl creme fraîché
1 rkl sinappia
mausteeksi suolaa ja mustapippuria makusi mukaan

Täyte 4: Kasvis - Porkkana

100 g (1,5 dl) porkkanaraastetta
1 rkl piparjuuritahnaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl hienonnettua persiljaa
1 rkl sitruunamehua
mausteeksi suolaa ja mustapippuria makusi mukaan

Tee näin

Valmista valitsemasi täytteet voileipäkakkuun.
Kalatäytteessä hajota kuorittu kananmuna haarukalla, lisää joukkoon silputtu graavikala, noin puolet katkaravuista ja silputtu tilli. Lisää joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Sekoita, kunnes täytteen ainesosat ovat tasainen seos. Punajuuritäytteessä raasta punajuuret karkeiksi suikaleiksi ja lisää joukkoon muut ainesosat. Sekoita, kunnes täyte on tasainen seos. Lihatäytteessä sekoita kaikki ainesosat keskenään.
Porkkanatäytteessä raasta porkkana ja mausta suolalla. Anna mehustua n. 5 minuuttia, jonka jälkeen puristele käsin kuivaksi. Lisää muut ainesosat joukkoon ja sekoita kunnes tasainen seos.

Laita 3 leipäviipaletta jonoon alustalle. Laita valitsemasi täyte leipäviipaleiden päälle ja tee sen päälle uusi leipäkerros. Kakkuun on hyvä tulla kolme leipä- ja kaksi täytekerrosta mutta voit valita kerroksien lukumäärän. Kun olet saanut tehtyä halutun kerrosmäärän niin, että ylin kerros on leipiä, laita päälle kevyt paino ja anna vetäytyä kylmässä vähintään kaksi tuntia.

Lopuksi pinnoita kakku tuorejuustolla ja koristele pinta valitsemasi täytteiden ainesosilla. Koristeluun on aina hyvä säästää osa täytteen ainesosista, kuten kalakakussa katkarapuja tai lihakakussa kinkkusuikaleita.

Vinkki: Voit halutessasi käyttää myös muita Fazer Paahto -leipiä mutta kakku on silloin kapeampi.