
Ainekset
(12 annosta)
9 viipaletta | Fazer Paahto -leipää (Täysjyvä tai Viisi viljaa) |
200-300 g | maustamatonta tuorejuustoa kakun kuorruttamiseen |
Valitse alla olevista täytteistä 1 tai 2 voileipäkakkuusi. Jos teet kakun vain yhdellä täytteellä, kaksinkertaista ainesosien määrä.
Täyte 1: Kala
50 g | graavisiikaa ja/tai -lohta |
n. 200 g (1-1,5 dl | katkarapuja |
1 | keitetty muna |
200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
2 oksaa | tilliä |
mausteeksi | suolaa ja mustapippuria makusi mukaan |
Täyte 2: Kasvis - Punajuuri
2 | etikkapunajuurta |
1 rkl | majoneesia |
200-300 g | levittyvää vuohenjuustoa |
mausteeksi | suolaa ja mustapippuria makusi mukaan |
koristeeksi | punajuurisipsejä |
TAI | |
2,5 dl | kaupan valmista punajuurisalaattia |
100 g | vuohenjuustoa murustettuna |
koristeeksi | punajuurisipsejä |
Täyte 3: Liha
100 g | kinkkusuikaleita |
1 dl | maustekurkkusalaattia |
1,5 dl | majoneesia |
1/2 dl | creme fraîché |
1 rkl | sinappia |
mausteeksi | suolaa ja mustapippuria makusi mukaan |
Täyte 4: Kasvis - Porkkana
100 g (1,5 dl) | porkkanaraastetta |
1 rkl | piparjuuritahnaa |
200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
1/2 dl | hienonnettua persiljaa |
1 rkl | sitruunamehua |
mausteeksi | suolaa ja mustapippuria makusi mukaan |
Tee näin
Valmista valitsemasi täytteet voileipäkakkuun.
Kalatäytteessä hajota kuorittu kananmuna haarukalla, lisää joukkoon silputtu graavikala, noin puolet katkaravuista ja silputtu tilli. Lisää joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Sekoita, kunnes täytteen ainesosat ovat tasainen seos. Punajuuritäytteessä raasta punajuuret karkeiksi suikaleiksi ja lisää joukkoon muut ainesosat. Sekoita, kunnes täyte on tasainen seos. Lihatäytteessä sekoita kaikki ainesosat keskenään.
Porkkanatäytteessä raasta porkkana ja mausta suolalla. Anna mehustua n. 5 minuuttia, jonka jälkeen puristele käsin kuivaksi. Lisää muut ainesosat joukkoon ja sekoita kunnes tasainen seos.
Laita 3 leipäviipaletta jonoon alustalle. Laita valitsemasi täyte leipäviipaleiden päälle ja tee sen päälle uusi leipäkerros. Kakkuun on hyvä tulla kolme leipä- ja kaksi täytekerrosta mutta voit valita kerroksien lukumäärän. Kun olet saanut tehtyä halutun kerrosmäärän niin, että ylin kerros on leipiä, laita päälle kevyt paino ja anna vetäytyä kylmässä vähintään kaksi tuntia.
Lopuksi pinnoita kakku tuorejuustolla ja koristele pinta valitsemasi täytteiden ainesosilla. Koristeluun on aina hyvä säästää osa täytteen ainesosista, kuten kalakakussa katkarapuja tai lihakakussa kinkkusuikaleita.
Vinkki: Voit halutessasi käyttää myös muita Fazer Paahto -leipiä mutta kakku on silloin kapeampi.