Ainekset

(15 annosta)
12 viipaletta Fazer Paahto -leipää (Täysjyvä tai Viisi viljaa)
500-600 g maustamatonta tuorejuustoa
3 keitettyä kananmunaa
150 g graavisiikaa ja/tai -lohta
200-300 g (2-3 dl) katkarapuja
3 oksaa tilliä
mausteeksi suolaa ja mustapippuria

Koristeluun

1/3 kurkkua
1 dl ruoho- tai kevätsipulia

Tee näin

Aloita täytteen valmistus pilkkomalla kananmunat haarukalla pieniksi paloiksi. Lisää joukkoon silputtu graavikala, katkaravut, silputtu tilli ja puolet tuorejuusto. Mausta makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla. Sekoita, kunnes täytteen ainesosat ovat tasaisesti sekoittuneet. Muista säästää täytteen raaka-aineita kakun koristeluun noin yksi kolmasosa eli 1 kananmuna, 50 g graavikalaa, 50 g katkarapuja.

Laita paahtoleivät neliön muotoon niin, että leipiä on kaksi rinnakkain. Laita täyte leipäviipaleiden päälle ja tee sen päälle uusi leipäkerros. Kakkuun on hyvä tulla kolme leipä- ja kaksi täytekerrosta mutta voit valita kerroksien lukumäärän. Kun olet saanut tehtyä halutun kerrosmäärän niin, että ylin kerros on leipiä, laita päälle kevyt paino ja anna vetäytyä kylmässä vähintään kaksi tuntia.

Lopuksi pinnoita kakun päällinen lopulla tuorejuustolla mutta jätä sivut paljaaksi. Koristele haluamallasi tavalla. Kuori kurkku ja leikkaa siitä puolikuita tai pieniä lohkoja. Silppua ruoho- tai kevätsipuli. Lisäksi käytä koristeluun täytteen raaka-aineita.