Ainekset

Pororulla

12 viipaletta Fazer Paahto Vehnä -leipää
250 g maustettua tuorejuustoa (esim. yrtti-pippuri tai kolme sipulia)
100 g varsiselleriä
nippu ruohosipulia
150 g viipaloitua savuporopaistia

Kostutukseen

  kasvislientä

Lohirulla

12 viipaletta Fazer Paahto Vehnä
200 g pakastepinaattia
1 dl kevytkermaa
200 g kylmäsavulohta
  suolaa, valkopippuria

Kostutukseen

  kasvis- tai kalalientä

Tee näin

Pororulla

Leikkaa leipäviipaleista kantit pois. Ota arkki leivinpaperia ja sen päälle tuorekelmu. Asettele kelmulle leivät suorakaiteen muotoon, 4x3 viipaletta. Kostuta kasvisliemellä.

Huuhtele varsiselleri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Sekoita tuorejuusto ja sellerisilppu, pehmennä seosta lisäämällä maitoa. Levitä leiville noin sentin paksuinen kerros tuorejuusto-selleriseosta ja sen päälle silputtua ruohosipulia. Leikkaa poropaistiviipaleet pitkittäin puolikkaiksi ja asettele noin puolet niistä ruohosipulikerroksen päälle.

Kääri torttupohja tiukaksi rullaksi ja anna kiinteytyä kylmässä yön yli.
Levitä pintaan maidolla ohennettua tuorejuustoa ja päällystä paistiviipaleilla.

Lohirulla

Pinnalle ja koristeeksi kevytmajoneesia, tilliä, sitruunaa, pinaatinlehtiä tai salaattia

Sulata pinaatti ja höyrytä sitä kattilassa kuivemmaksi. Lisää tilkka kermaa maun pehmentämiseksi ja hauduta vielä muutama minuutti. Mausta valkopippurilla ja ripauksella suolaa. Jäähdytä. Leikkaa kylmäsavulohesta ohuita viipaleita.

Leikkaa leipäviipaleista kantit pois. Ota arkki leivinpaperia ja sen päälle tuorekelmu. Asettele kelmulle leipäviipaleet suorakaiteen muotoon, 4x3 viipaletta. Kostuta leipiä kasvis- tai kalaliemellä.
Levitä leipien päälle pinaattimuhennos tasaisesti ja asettele sen päälle noin puolet lohiviipaleista.

Kierrä kelmun ja leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Siirrä se jääkaappiin useiksi tunneiksi, mieluiten seuraavaan päivään, jolloin rulla kiinteytyy muotoonsa ja tulee helposti leikattavaksi.

Viimeistele rulla tarjoilukuntoon. Levitä ympärille ohut kerros kevytmajoneesia pohjaksi. Päällystä pinta lohiviipaleilla. Tarjoiluvadille sopivat tilli, sitruunalohkot ja salaatinlehdet.