Ainekset

(20 annosta)
6 viipaletta Fazer Paahto Ruis & Unikonsiemen -leipää
6 viipaletta Fazer Paahto Kaura & Hunaja -leipää
3-4 kypsää avokadoa
3 rkl sitruunanmehua
1 sitruunan kuori
2-3 porkkanaa
2 rkl hunajaa
  suolaa, oliiviöljyä
2 rkl unikonsiemeniä

Tee näin

Kuori ja halkaise porkkanat ja leikkaa puolikkaat pituussuuntaan puoliksi. Lohko palat ohuemmiksi, pyöritä ne oliiviöljyssä ja sirottele päälle suolaa. Laita porkkanalohkot uunipellille ja paista 170 °C noin puoli tuntia tai kunnes kypsiä.

Halkaise avokadot, poista siemenet ja kuoret sekä irrota hedelmälihat kulhoon. Soseuta avokadot haarukalla, lisää sitruunanmehu ja -kuori sekä hunaja. Sekoita soseeksi niin, että voit jättää halutessasi sattumia joukkoon.

Kokoa 6 viipaletta leipää tasaiselle alustalle. Nostele leipäviipaleiden päälle avokadososetta, jonka päälle kokoa jäähtyneet porkkanalohkot. Lopuksi laita toinen paahtoleipäviipale avokadon ja porkkanoiden päälle. Voit halutessasi tehdä sandwichit samasta tai eri leivästä. Eri leivällä sandwicheille tulee hauskasti eri väriset puolet. Laita kerrosvoileipien päälle kevyt paino ja pidä niitä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Leikkaa leivät kulmasta kulmaan neljään osaan ja kokoa ne tarjoilulautaselle. Näyttävän tarjoilun saa aikaan kokoamalla mini-sandwichit kakun muotoon ja koristelemalla tarjoiluvadin yrteillä ja syötävillä kukilla.