Fazerin Sinisen tv-mainos "Tärkeintä on rakkaus" on herättänyt positiivista huomiota paitsi upealla, visuaalisella ja tunteellisella tarinallaan niin myös pianomusiikillaan.

Pääosin Espoossa ja Helsingissä kuvatun filmin on ohjannut tanskalainen Rune Milton Olsen ja sen lumoavan musiikin on säveltänyt Juri Seppä. Katso Fazerin Sinisen Tärkeintä on rakkaus -mainos tästä: 

Sepän sävellys pohjautuu vuonna 1977 julkaistuun, Martti Pohjalaisen säveltämään ja sanoittamaan, Katri Helenan laulamaan sävelmään Hetki Sininen.

Fazer haastatteli uuteen mainokseen uuden musiikin säveltänyttä Juri Seppää.

Juri Seppä, voitko esitellä itsesi. Kuka olet, mitä kaikkea teet, ja missä olemme voineet kuulla musiikkiasi?

"Olen säveltäjä ja musiikkituottaja ja pyöritän kahden kaverini kanssa Elokuvaääniyhtiö Huminaa Helsingissä. Teen paljon mainosmusiikkia suomalaisille ja ulkomaisille asiakkaille sekä elokuva- ja tv-musiikkia (Big game, Kanelia kainaloon-Tatu ja Patu ja Rare Exports). Olen ollut jokaisesta elokuvastani Jussi-ehdokkaana parhaasta elokuvamusiikista."

Juri Seppä työhuoneellaan. 

Fazerin Sinisen uuteen mainokseen säveltämäsi musiikki on saanut positiivista palautetta. Miten onnistuneena itse pidät sävellystäsi? Millaista palautetta itse olet saanut?

"Pidän Fazerin Siniselle tekemääni sävellystä erittäin onnistuneena. Mielestäni se onnistuu koskettamaan ja ennen kaikkea toimii tarinan kanssa täydellisenä parina. Se on aina tärkeintä, kun sävelletään kuvaan. Olen saanut kappaleesta paljon hyvää suullista palautetta ja meiliä ihmisiltä, jotka pyytävät nuotteja ja kokonaista versiota kuultavakseen. Mieleenjäävin palaute tuli vanhemmalta naiselta, joka kertoi kappaleen innostaneen häntä aloittamaan uudelleen pianon soiton ja toivoi nuotteja, jotta voisi tyttärensä kanssa alkaa kilpaa harjoittelemaan, kumpi oppii kappaleen ensin."

 

Voit ladata kappaleen nuotit kokonaisuudessa tästä: Fazer Love Always.pdf

Millainen tämä projekti oli työskennellä? Miten aloitit työn ja löysit inspiraation tälle kappaleelle?

"Luettuani mainoksen käsikirjoituksen minun oli helppo lähteä säveltämään kappaletta, joka kuvaa elämän kauniita ja niitä surullisempia hetkiä, joissa kuitenkin on aina mukana rakkaus. Muuta inspiraatiota en tarvinnut. Tarinan kauneus ja voima oli jo niin vahvana siinä käsikirjoituksessa. Säveliä vaan tulvi ja ne oli pakko saada nopeasti hallintaan ja paperille. Itse sävellys syntyikin hyvin nopeasti. Muistaakseni lähetin ensimmäisen version jo vuorokauden päästä siitä, kun olin saanut käsikirjoituksen. Ensimmäinen versio jäi myös lopulliseksi muutamaa pientä kosmeettista korjausta lukuun ottamatta. Se osui heti maaliin. Projekti siis sujui hyvin vaivattomasti ja kuin itsekseen. Tämä ei ole kovin yleistä mainosmusiikkia tehtäessä... Välillä versioiden määrä voi olla hyvinkin suuri."

Alkuperäisen "Hetki Sininen" –kappaleen on säveltänyt Martti Pohjalainen. Hyödynnät sen teemaa tämän uuden version alussa ja lopussa. Mitä mieltä olet Pohjalaisen alkuperäisestä sävellyksestä?

"Martti Pohjalaisen Hetki Sininen on musiikkiklassikko. Se on mielestäni todella kaunis sävellys, jonka tuntee varmasti jokainen suomalainen. En pidä sitä edes mainosmusiikkina, vaan ikivihreänä, vaikka se onkin mainokseen tehty. Sen käyttäminen tämän uuden spotin alussa ja lopussa oli itsestäänselvyys. Se aloittaa mainoksen hienosti ja kokoaa vielä lopuksi tarinan yhteen."

Alkuperäisen Hetki Sininen –sävelmän säveltänyt ja sanoittanut Martti Pohjalainen menehtyi 23. helmikuuta 2017 82-vuotiaana. Fazerin Sininen kunnioittaa Pohjalaisen muistoa ja ottaa osaa suruun.