Karl Fazer sinivalkoisia suklaakonvehteja
Tiina Ruusinen

Oletko maistanut kahdensuklaan makupaloja, jotka kulkevat nimellä sinivalkoinen suklaa? Kyseessä ovat Karl Fazerin Sinivalkoiset suklaakonvehdit, joissa Fazerin Sininen -maitosuklaa sekä valkoinen suklaa muodostavat yhdessä suloisen makuparin.

Konvehdit ovat tuttu näky kauppojen hyllyillä joulun aikaan. Konvehdit liitetään myös vahvasti itsenäisyyspäivän juhlintaan, mihin sinivalkoinen teema istuukin sopivasti.

Raikasta valkosuklaata ja pehmeää maitosuklaata

Sinivalkoiset suklaat ovat tulosta Fazerin monivaiheisesta tuotekehityksestä. ”Alun perin idea lähti kokeilusta – miltä maistuisi kaksikerroksinen konvehti, jossa yhdistyisivät raikas valkosuklaa ja pehmeä maitosuklaa? Missä suhteessa eri suklaalaatuja tulisi olla?”, kertoo Fazerin tuotekehityspäällikkö Päivi Pöllänen.

Tuotekehityksessä kokeiltiin erilaisia valkoisen suklaan ja maitosuklaan yhdistelmiä, joita maistettiin ja arvioitiin pienryhmässä. Valkosuklaata oli aluksi enemmän, mutta lopulta päädyttiin yhdistelmään, jossa maitosuklaan osuus on suurempi.

Ensimmäisen kerran sinivalkoista suklaata sai maistaa vuonna 2006, jolloin suklaa ilmestyi osaksi Fazerin konvehtirasiaa. Suomen viettäessä 90- vuotisjuhlavuottaan vuonna 2007, sai sinivalkoinen suklaa oman Suomen lipulla kuvioidun rasiansa.

Sinivalkoiset suklaat valmistuvat samalla muottivalulinjalla muiden konvehtien kanssa. Konvehtien valmistuksessa käytettävää muottia kutsutaan minttumuotiksi ja sillä valmistuvat Fazerin tehtaalla myös monet muut käärityt konvehdit. Muotin pohjalle valetaan ensin valkoista suklaata ensimmäiseltä valukoneelta. Tämän jälkeen konvehti siirtyy seuraavalle valukoneelle, jossa se täydentyy kerroksella maitosuklaata.

Sinivalkoisia suklaakonvehtirasioita myydään yli 500 000 kappaletta vuodessa. Ne ovat myös suosittu tuliainen ulkomailla asuville tuttaville. Joko sinivalkoinen suklaa on liputtanut tiensä sinun sydämeen?

Tervetuloa Pala Fazeria -blogin pariin!
Tämä sisältö on osa blogisarjaa, jossa kerromme uusimmat Fazer-uutiset, raotamme verhoa kulisseihin ja nostamme esiin uusia ilmiöitä makujen maailmasta. Äänessä ovat fazerilaiset ja välillä tarinoimassa ovat myös vieraskynäkirjoittajat. Täältä löydät lisää Pala Fazeria -blogikirjoituksia.