Saimme Saksan Frankfurt am Mainista uskomattoman elämäntarina. Lue, miten Caru päätyi Tarzanin maailmaan! Ja katso jutun lopusta upeat kuvat!

"Synnyin vuonna 1935 nykyisen Pietarin lähistöllä. Sodan alettua vanhempani lähtivät tuhansien kanssa sotaa pakoon. Jouduin sotalapsena Ruotsiin. Isäni meni Suomen armeijaan ja kaatui Laatokan länsirannalla Lahdenpohjassa.

Sodan loputtua kävin neljä vuotta kansakoulua Pankakoskella. Läheiseen pikku kauppalaan, Lieksaan, tuli Sirkus Eurooppa vierailemaan. Tietysti me pojat menimme auttamaan pystyttämisessä saadaksemme vapaaliput. Ja saimmekin!

Jo pienestä pitäen olin kiinostunut eläimistä ja olin lukenut apinamiehestä, Tarzanista. Sirkus Euroopassa sain auttaa eläintenhoitajaa, norjalaista Lennard Oxenia. Olin Tarzanin maailmassa! Rupesin unelmoimaan sirkuksen salaperäiseen maailmaan jäämisestä. Kun sirkus muutti toiselle paikkakunnalle, piilouduin telttavaunuun. Kömpiessäni telttojen alta, sirkuksen väki ihmetteli että mitä tämän pojan kanssa tehtäisiin. Onneksi Leonard Oxenilla oli hyvä idea. Sain jäädä hänen apulaisekseen Pankakoskella alkavan koulun alkuun asti.

Sain hoidettavakseni kolme karhunpoikasta, joita jouduin syöttämään tuttipullolla. Karhut kasvoivat ja kukoistivat. Opetin niille pieniä temppuja. Sain ruveta esiintymään niiden kanssa ja sain jopa Davy Crocket-tyyppisen puvunkin. Taivas oli avoin!

Lennard Oxen oli silloin jo iäkäs. Eräänä päivänä harjoituksissa Bascha-leijona kävi hänen kimppuunsa. Mitään ajattelematta menin häkkiin. Sain leijonat häkkeihinsä ja Lennardin sairaalaan. Mutta mitäs nyt? Mainoksissa luki leijonanumero ja yleisö halusi sen selityksistä huolimatta.

Zoja (Puska) Romanowin, sirkuksen omistajan tytön kanssa, olimme kuin sisko ja veli. Olemme vieläkin ja tapaamme vuosittain Suomessa. Sanoin silloin meneväni häkkiin yhden leijonan kanssa ja Zojan piti vahtia vesisuihkun kanssa, kaiken varalta. Eipä tarvittu suihkua.

Zojan leopardikuvioisesta puserosta tehtiin lannevaate ja Tarzan oli syntynyt! Tarzan teki sirkuksen kupolista viidakon. Sain esiintyä leijonien, karhujen ja elefanttien kanssa ja opettaa niitä. Kun villieläinten kanssa esiintyminen Suomessa 60-luvulla kiellettiin, muutti Tarzan Saksaan ja kierteli useissa Euroopan sirkuksissa.

Poikani tullessa kouluikään, jäimme Saksaan. Käyn edelleenkin vuosittain Suomessa tapaamassa ystäviä. Pojalla ja pojanpojalla on myös Suomen kansalaisuus. Minulle parasta Suomessa on, että sain syntyä itsenäiseen Suomeen 82 vuotta sitten.

Terveisin Caru, Suomen kansalainen"

 

 

Kerro oma tarinasi! Voit osallistua videolla, valokuvalla ja/tai tekstillä.

  • Osallistu postaamalla oma tarinasi Instagramissa tai Twitterissä hashtagilla #PienipalaSuomea ja tagilla @fazersuomi.
  • Tarinoita vastaanotetaan sähköpostitse osoitteessa pienipalasuomea@fazer.com
  • Tai Fazerin Sinisen Facebookissa yksityisviestillä tai jotain aiheeseen liittyvää postausta kommentoimalla.
  • Voit myös ilahduttaa meitä postikortilla tai kirjeellä osoitteeseen Fazerin Sininen / Pieni pala Suomea, Fazerintie 6, 01230 Vantaa

Kaikki 30.11.2017 mennessä kerrotut tarinat ovat mukana arvonnassa. Katso kampanjan säännöt täältä.