Belgiassa vakituisesesti asuva Saida on käynyt Suomessa jokainen kesä ja reissanut ympäri maata perheen ja kavereiden luota. Hänellä on Suomesta erinomaisia muistoja.

Saida kertoo:

"Muistan lukuisat automatkat isäni, äitini, pikkuveljeni ja -siskoni kanssa milloin mihinkin, jolloin äitini pani Ultra Bran levyn soimaan ja lauloimme yhdessä, isääni lukuun ottamatta, Jäätelöauto-laulua.

Muistan innostuneisuuden jonka tunsin kun lähestyimme joulua, sillä tiesin, että se tarkoitti laulutuokioita, piparkakkujen leivontaa, ja tip-tap tanssia.

Muistan leffatuokiota veljeni ja siskoni kanssa, jolloin katsoimme Pekkaa ja Pätkää, sekä Suomisen Ollia – vaiken kaikkea ymmärtänytkään, tykkäsin katsoa niitä.

Muistan laskiaisjuhlat perheystävien kanssa ja niihin kuuluvat toisen perheen äidin tekemät laskiaispullat. Muistan leivontahetket äitini kanssa, jolloin melkein aina käytettiin vanhaa Pirkan leivontakirjaa.

Muistan toisten lasten naurun kun puhuin heille suomea – se kuullosti heidän mielestään hassulta. Muistan aamupuuron, johon pantiin aina hillosilmät ja -suu. Muistan paksut villasukat, jotka lämmitivät mukavasti talvella.

Vaikken ole ikinä varsinaisesti asunut Suomessa – asuin siellä ainoastaan elämäni ensimäiset viisi kuukautta – se on osa identiteettiäni, ja yllä olevat muistot ovat vain pieni osa kaikista niistä muistoista, jotka minulla on suomalaiseen kulttuuriin liittyen. Olen käynyt Suomessa jokaikinen kesä ja reissannut ympäri maata kyläilemässä perheen ja kavereiden luona – milloin Helsingissä, milloin Tampereella, milloin Jyväskylässä, milloin Kajaanissa. Kimeltävät järvet ja vihreät metsät, henkeä salpaavia maisemia, joita löytyy ainoastaan Suomesta.

Järvessä uiminen on yksi kesän kohokohdista. Vesi on raikasta ja aurinko paistaa juuri sopivasti, jottei vedestä poistuessa tule kylmä. Parasta on uida sateella, silloin vesi tulee harmaaksi ja kevyt sumu nousee järven ylle – tuntuu ihan siltä kun uisi satujärvessä. Uinnin jälkeen pitää tietenkin päästä saunaan, jossa tulee rento olo ja vatsa valmistautuu karjalanpiirakoita ja pullaa varten. Marjamehuakin on tarjolla.

Suomen kesä on täynä mahtavia muistoja, joita en ikinä unohda, ja jotka ovat istuttaneet minuun halun jakaa suomalaisuuttani ympärillä olevien ihmisten kanssa."