Kulttuurivalmentajana Britanniassa toimiva Raine on saanut työssään pohtia suomalaista kulttuuria. Sauna on noussut uuteen arvostukseen.

Raine kertoo:

"Vastausta kysymykseen ”mitä kaipaat Suomesta?” ei minun tarvitse miettiä kauan. Minulle suomalainen sauna on ehdoton ykkönen, mitä kaipaan koti-Suomesta. Olen asunut viimeisen kymmenen vuoden aikana neljässä eri maassa ja viimeiset kolme vuotta vaimoni kotimaassa Britanniassa.

Työhöni kuuluu kulttuurivalmennus, joten omaakin kulttuuria on saanut pohtia aina opetusmateriaaleja valmistellessa. Saunan merkitys minulle ja osana suomalaista kulttuuria on todella valjennut vasta ulkomailla asuttujen vuosien varrella. Eihän sitä Suomessa asuessa ole kaivannut, koska se on ollut osa jokapäiväistä elämää.

Etelä-Afrikassa asuessamme rakensin itselleni oman saunan. Se oli oikea ”henkireikä” ja rentoutumisen paikka. Saunani oli paikka, jossa hetken aidosti koin olevani Suomessa. Tässä linkki Ylen artikkeliin, jossa saunani oli mukana. 

Muut asiat mitä kaipaan Suomesta liittyvät luontoon; puhtautta, alkukesän raikkautta, järviä, metsiä, sinistähetkeä, valkoista joulua ja kunnon lumituiskua kasvoilla."

Kerro oma tarinasi! Voit osallistua videolla, valokuvalla ja/tai tekstillä.

  • Osallistu postaamalla oma tarinasi Instagramissa tai Twitterissä hashtagilla #PienipalaSuomea ja tagilla @fazersuomi.
  • Tarinoita vastaanotetaan sähköpostitse osoitteessa pienipalasuomea@fazer.com
  • Tai Fazerin Sinisen Facebookissa yksityisviestillä tai jotain aiheeseen liittyvää postausta kommentoimalla.
  • Voit myös ilahduttaa meitä postikortilla tai kirjeellä osoitteeseen Fazerin Sininen / Pieni pala Suomea, Fazerintie 6, 01230 Vantaa

Kaikki 30.11.2017 mennessä kerrotut tarinat ovat mukana arvonnassa. Katso kampanjan säännöt täältä.