29 vuotta sitten Markus lähti maailmalle seikkailemaan. Nyt hän rakentaa työkseen huonekaluja Floridassa, kuten hänen isoisänsä tekivät aikanaan Suomessa.

Markus kertoo:

”Lähdin 29 vuotta sitten Suomesta 20-vuotiaana “maailmalle” seikkailuja ja elämän kokemuksia etsimään. Ja niitähän löytyi, ja löytyy edelleen. Vuosien kommellusten kautta päädyin asumaan ja lapsiani kasvattamaan Floridaan, USA:han. 12 vuotta sitten päätin rakentaa harrastuksestani, huonekalujen teosta, täysipäiväisen työn ja bisneksen itselleni. Molemmat isoisäni olivat tehneet sekä harrastuksekseen että työkseen huonekaluja. Ymmärsin pian, kuinka hienoa on jatkaa perinteitä, vaikka asuukin tuhansien kilometrien päässä koto-Suomesta. Näin ollen, jokaisen tekemäni huonekalun mukana tulee pala Suomea. 

Suomeen vien 9 - ja 12- vuotiaat poikani lähes joka kesä. Siellä kalastetaan ukin kanssa, saunasta ja hypätään järveen uimaan, kun Mummu laittaa karjalanpiirakoita iltapalaksi. Näin jää kiinni lapsiinikin pala Suomea. Lähtöpäivänä tyhjäksi tullut tuliaismatkalaukku täytetään ruisleivällä, karjalanpiirakoilla, salmiakilla ja tietysti Fazerin Sinisellä. Niitä sitten napostellaan säästäen kuukausia, kunnes taas aletaan suunnittelemaan seuraavan kesän Suomi-matkaa, sinisistä hetkistä haaveillen.”

Kerro oma tarinasi! Voit osallistua videolla, valokuvalla ja/tai tekstillä.

  • Osallistu postaamalla oma tarinasi Instagramissa tai Twitterissä hashtagilla #PienipalaSuomea ja tagilla @fazersuomi.
  • Tarinoita vastaanotetaan sähköpostitse osoitteessa pienipalasuomea@fazer.com
  • Tai Fazerin Sinisen Facebookissa yksityisviestillä tai jotain aiheeseen liittyvää postausta kommentoimalla.
  • Voit myös ilahduttaa meitä postikortilla tai kirjeellä osoitteeseen Fazerin Sininen / Pieni pala Suomea, Fazerintie 6, 01230 Vantaa

Kaikki 30.11.2017 mennessä kerrotut tarinat ovat mukana arvonnassa. Katso kampanjan säännöt täältä.