Viisi vuotta Japanissa asunut Hanna kertoo, kuinka hän ilahtuu mummonsa lähettämistä paketeista.

Hanna kertoo:

”Kansainvälisessä postissa on se huono puoli, ettei sisältö tule yllätyksenä. Tullia varten paketin sisältö on kirjoitettu tarraan paketin päälle, josta se ei voi olla osumatta silmään. Mutta tällä kertaa se ei haittaa. Viimeinkin olen saanut postissa jotain aivan mahtavaa, jota on odotettu monta kuukautta. Paketti on mummoltani. Hän on taas lähettänyt minulle purkitettua rakkautta.

Olen 25-vuotias suomalainen nainen kotoisin Päijät-Hämeestä. Olen asunut Japanissa 5 vuotta. Lähdin 20-vuotiaana opiskelemaan kieltä, kävin täällä toisenkin koulun, päädyin tänne työelämään ja tänä vuonna jopa naimisiin.

Suomessa käydään kerran, ehkä jos on tuuria niin kaksi kertaa vuodessa. Olen yhteydessä vanhempiini ja siskooni Skypen kautta kerran viikossa. Saan äidiltäni usein postissa Fazerin suklaata, lakritsia, näkkileipää ja suomalaisia sport- ja naisten lehtiä, joita tykkään lukea. Näin on jatkunut jo 5 vuotta, joten en osaa ikävöitä vanhempiani usein.

Sitäkin useammin mieleeni muistuvat isovanhempani. Olemme aina olleet todella läheisiä ja he ovat aina kannustaneet minua kaikessa. Saan heiltä välillä kirjeitä, joissa tietysti suklaata mukana. Skypeen he eivät valitettavasti usein uskalla mukaan.

Varsinkin mummoni kertoo, että puhuminen kanssani saa hänet ikävöimään minua vieläkin enemmän. Rakkaus ja ikävä sekoittuivat myös kesällä, kun japanilaisen mieheni kanssa pidimme pienet hääjuhlat kotikaupungissani Suomessa. Mummo onnitteli meitä kyynel silmässä, mutta hänen halauksensa oli täynnä lämpöä.

Otan purkit ulos paketista yksi kerrallaan. Mansikka, mustikka, puolukka, vadelma. Vielä yksi on, siinä lukee karviais-omena. Mummoni on oikea marjanpoimija mestari. Vaikka vauhti on hidastunut iän kertyessä, on hän taas onnistunut poimimaan monta kiloa. Itku meinaa tulla. Ikävöin usein suomalaisia marjoja, jotka maistuvat luonnolta, suomalaiselta metsältä. Tuntuu, että voisin elää pelkillä marjoilla. Ja totta kai mummokin sen tietää. Näistä hilloista syntyy vielä monta herkkua. Heti ensimmäisenä jogurtin sekaan ja hillo täytteiset muffinssit uuniin.

Seuraavaksi on minun vuoroni yllättää mummo pienellä paketilla. Toivottavasti se lämmittää häntä yhtä paljon,kuin hillot minua.”

Kerro oma tarinasi! Voit osallistua videolla, valokuvalla ja/tai tekstillä.

  • Osallistu postaamalla oma tarinasi Instagramissa tai Twitterissä hashtagilla #PienipalaSuomea ja tagilla @fazersuomi.
  • Tarinoita vastaanotetaan sähköpostitse osoitteessa pienipalasuomea@fazer.com
  • Tai Fazerin Sinisen Facebookissa yksityisviestillä tai jotain aiheeseen liittyvää postausta kommentoimalla.
  • Voit myös ilahduttaa meitä postikortilla tai kirjeellä osoitteeseen Fazerin Sininen / Pieni pala Suomea, Fazerintie 6, 01230 Vantaa

Kaikki 30.11.2017 mennessä kerrotut tarinat ovat mukana arvonnassa. Katso kampanjan säännöt täältä.