Viimeiset 8 vuotta Etelä-Afrikassa asunut Marianna kertoo, mitä hän kaipaa Suomesta. Tutustu Mariannan tarinaan ja kerro oma tarinasi. Voit voittaa lennot kotiin!

8 vuotta Kapkaupungissa asunut Marianna kertoo:

”Olen asunut Etelä-Afrikassa jo monta vuotta opiskellen, tehden töitä ja aiemmin vapaaehtoistöitä. Asuminen ulkomailla on ollut haaveenani pienestä asti, mutta silläkin on hintansa.

Ikävä Suomeen on usein kova, ja suomalaisuus on tuntunut vain vahvistuvan, mikä enemmän aikaa ulkomailla viettää. Toisaalta on rikkaus voida nähdä Suomi ja oma suomalaisuus myös "ulkopuolelta" ja on hauska huomata niitä pieniä asioita, jotka tuovat suomalaiset yhteen tavoiltaan, perinteiltään ja olemukseltaan, myös täällä Kapkaupungissa suomalaisten tapaamisissa.

Suomesta kaipaan ehkä eniten äitiä, jonka kanssa yhteys on jopa tietyllä tapaa vahvistunut ulkomailla oleskeluni aikana. Voimme puhua tunteja puhelimessa ja Whatsapp-puheluiden takia ei tarvitse edes miettiä puheluiden hintaa. Se on tuonut perhettäni minua lähemmäs.

Äitini on aina tsempannut minua ja uskonut seikkailuihini Afrikassa, vaikka varmasti olisi ollut helpompaa pitää minut lähellä Suomessa. Hän ei ole kuitenkaan koskaan sanonut, että ei tukisi päätöksiäni tai olisi pahoillaan, etten ole siellä heitä lähellä.

Parhaat muistot äitiini liittyvät teinivuosiini, jolloin kiinnostuimme molemmat tähtitieteessä ja tärisimme Suomen talven pakkasissa kaukoputken äärellä tutkien tähtikuvioita ja planeettoja. Samat kuviot näkyvät täällä toisinpäin, mutta tähdet ovat suurimmaksi osaksi samoja. Etelä-Afrikka on monessa mielessä hyvin erilainen, mutta ihminen kaipaa silti samoja asioita elämässään, läheisiä ja kotia ja yhteenkuuluvuutta.

Suomessa minulle on tärkeä päästä käymään Lepäisten saarella Uudessakaupungissa, jossa äitini sukumökki sijaitsee meren rannalla. Lyhyemmillä reissuilla minun on ainakin pitänyt päästä Helsingin Seurasaareen kävelemään, jossa voi pikaisesti kokea käyvänsä kauempanakin Suomessa maakuntamatkalla. Seurasaarta ympäri olemme äitini kanssa kävelleet lukuisat kerrat, ennen ja jälkeen lähtöjäni maailmalle. Parhaat keskustelut käydään usein näiden kävelyiden aikana, joiden jälkeen elämässä on aina hieman selkeämpi suunta.

Suomesta olen tuonut monia esineitä. Minulla on täällä Iittalan astiastoa, Muumi-mukeja, mutta myös isoäitini lääkepurkin ympärille virkkaama Suomineito, joka heiluttaa pientä Suomenlippua. Isoäitini oli aktiivinen partiolainen, joka muistuttaa minua olemaan reipas ja aina valmis, oli edessä mitä haasteita tahansa. Isoäitini oli ahkera virkkaamaan, ja aina jouluisin hän virkkasi sormikkaita, joihin piilotti suklaa - ja lakritsipatukoita. Ne olivat aina parhaita yllätyksiä, ja ahkerassa käytössä.

Lisäksi minulla on Suomesta tietenkin villasukkia, tätini kutomia. Niitä on monet parit, jotka ovat aivan pakollisia Kapkaupungin talvessa.”

 

Kerro oma tarinasi! Voit osallistua videolla, valokuvalla ja/tai tekstillä.

  • Osallistu postaamalla oma tarinasi Instagramissa tai Twitterissä hashtagilla #PienipalaSuomea ja tagilla @fazersuomi.
  • Tarinoita vastaanotetaan sähköpostitse osoitteessa pienipalasuomea@fazer.com
  • Tai Fazerin Sinisen Facebookissa yksityisviestillä tai jotain aiheeseen liittyvää postausta kommentoimalla.
  • Voit myös ilahduttaa meitä postikortilla tai kirjeellä osoitteeseen Fazerin Sininen / Pieni pala Suomea, Fazerintie 6, 01230 Vantaa

Kaikki 30.11.2017 mennessä kerrotut tarinat ovat mukana arvonnassa. Katso kampanjan säännöt täältä.