Ympäri maailmaa asuneelle Marjalle eksoottinen Myanmar on jo 10. asuinmaa. Hänen matkalaukussaan Suomesta kulkee aina mukana karjalanpiirakoita, Saarioisten punajuurisalaattia, Fazerin sinistä ja Vihreitä kuulia sekä salmiakkia ja Hedelmä aakkosia

Marja kertoo: 

"Olen Marja Myanmarista ja tässä pieni pala minun Suomea, joka on matkannut mukanani maailmalla koko aikuisikäni:

Kaikki alkoi 80-luvun puolivälissä USA:n vaihto-oppilasvuodesta, jonne lähteissäni isäni totesi ‘Älä kuvittelekaan jääväsi sinne vaihto-oppilasvuotesi loputtua tai tulen itse hakemaan sinut kotiin!’ Niinpä palasin kotiin Tampereelle, missä suoritin opiskelut loppuun ja ehdin jonkin aikaa olla työelämässäkin kunnes varpaitani alkoi vipittämään ja lähdin Espanjaan.

Pari vuosikymmentä myöhemmin, englantilaista aviomiestä ja kahta poikaa sekä tuhansia kokemuksia rikkaampana asumme nyt Yangonissa, Myanmarissa joka on minulle 10. asuinmaa.

Pojille, joista vanhempi on täyssuomalainen ja nuorempi täysin englantilainen, vaikka eivät kasvaneetkaan kummassakaan maassa, olen aina puhunut suomea. Rakastamme koko perhe Mauri Kunnaksen lastenkirjoja, talvea ja lunta, Fazerin sinistä ja Vihreitä kuulia, saunaa sekä glögiä. Suomalaisuutta pidän yllä täyttämällä kaapit suomalaisilla astioilla ja esineillä sekä tarjoilemalla juhlissa suomalaisia herkkuja.

Kaipaan Suomen talvea ja joulupukkia, kesäisiä bileitä mökillä kavereiden kanssa sekä perhettäni ja ystäviä.

Matkalaukussa Suomesta kulkee aina mukana karjalanpiirakoita, Saarioisten punajuurisalaattia, Fazerin sinistä ja Vihreitä kuulia sekä tietysti salmiakkia ja Hedelmä Aakkosia."

Kerro oma tarinasi! Voit osallistua videolla, valokuvalla ja/tai tekstillä.

  • Osallistu postaamalla oma tarinasi Instagramissa tai Twitterissä hashtagilla #PienipalaSuomea ja tagilla @fazersuomi.
  • Tarinoita vastaanotetaan sähköpostitse osoitteessa pienipalasuomea@fazer.com
  • Tai Fazerin Sinisen Facebookissa yksityisviestillä tai jotain aiheeseen liittyvää postausta kommentoimalla.
  • Voit myös ilahduttaa meitä postikortilla tai kirjeellä osoitteeseen Fazerin Sininen / Pieni pala Suomea, Fazerintie 6, 01230 Vantaa

Kaikki 30.11.2017 mennessä kerrotut tarinat ovat mukana arvonnassa. Katso kampanjan säännöt täältä.