Lue, mitä 26 vuotta Lontoossa asunut Pirjetta kaipaa Suomesta. Pirjetan tarinaan tutustuttuasi kerro oma tarinasi. Voit voittaa matkan kotiin!

26 vuotta Lontoossa asunut Pirjetta kertoo:

”Ihmisten kohdalla kaipaa nuorempaa sukupolvea. Veljeni, serkkuni ja ystäväni ovat kaikki saaneet lapsensa vasta Suomesta muuttoni jälkeen, joten en päässyt mukaan heidän kasvuvuosiinsa. Olisi ollut kiva hoitaa näitä piiperoita ja olla enemmän mukana heidän jokapäiväisessä arkielämässään. Muistoja heistä on ennen kaikkea maalta, jossa serkku- ja pikkuserkkukatras viettivät kesät mumman ullakolla ihmeellisissä, aikuisilta salatuissa mielikuvitusleikeissä. Niitä oli tosi hauska seurata.

Tärkeä esine on isoäitini vihkisormus, jota olen käyttänyt hänen kuolemastaan saakka. Sormus kertoo myös mielenkiintoisen historiallisen Suomi-tarinan. Sodan aikana isovanhempani - kuten niin monet muutkin suomalaiset - antoivat vihkisormuksensa valtion kultakeräykseen, jolla kerättiin varoja sotatarpeisiin. Valtio antoi pantiksi rautasormukset, jotka äidilläni on edelleen tallessa. Sodan jälkeen näitä pantteja vastaan sai sitten rahaa uuden sormuksen ostoon. Sen takia isoäitini sormuksessa on kaksi vuosilukua: 20.1.1935/58. Eli alkuperäinen hääpäivä vuonna -35 ja sitten vuosi -58, jolloin uusi sormus lopulta saatiin ostettua.

Muistorikkaita asioita Suomessa ovat ne, joita ei voi kantaa matkalaukussa mukana ja joille ei voi soittaa puhelimella. Esimerkiksi mäntykangasmetsän tuoksu kuumana kesäpäivänä.

Kuikan huuto kesäyönä järvellä. Aurinkoinen talvisunnuntai, jolloin koko Helsinki lähtee jäälle kävelemään.  Tuota veden päällä kävelemistä ei lakata muualla maailmassa ihmettelemästä."

 

Kerro oma tarinasi! Voit osallistua videolla, valokuvalla ja/tai tekstillä.

  • Osallistu postaamalla oma tarinasi Instagramissa tai Twitterissä hashtagilla #PienipalaSuomea ja tagilla @fazersuomi.
  • Tarinoita vastaanotetaan sähköpostitse osoitteessa pienipalasuomea@fazer.com
  • Tai Fazerin Sinisen Facebookissa yksityisviestillä tai jotain aiheeseen liittyvää postausta kommentoimalla.
  • Voit myös ilahduttaa meitä postikortilla tai kirjeellä osoitteeseen Fazerin Sininen / Pieni pala Suomea, Fazerintie 6, 01230 Vantaa

Kaikki 30.11.2017 mennessä kerrotut tarinat ovat mukana arvonnassa. Katso kampanjan säännöt täältä.