Päivi on asunut toistakymmentä vuotta ulkomailla. Ensin Saksassa, ja nyt kuudetta vuotta Ranskassa. Kova pakkanen, kun osuu kohdalle, saa hänelle kotoisan tunteen.

Päivi kertoo:

"Suomalaisuus kulkee mukanani päivittäin muun muassa astioiden muodossa. Keittiön astiat ovat pääosin suomalaista tuotantoa, toki jokunen muukin astia näiden vuosien varrella on kaappiin päässyt eksymään.

Rakastan suomalaista kahvia. Olen viime vuosina tuonutkin kahvia pakettikaupalla Suomen lomilta, tai jos en itse ole hetkeen ehtinyt Suomeen lomalle, ovat vanhempani rahdanneet tätä Suomi-herkkua mukanaan visiiteillään.

Suomalaisuus ei toki ole pelkkää materiaa, vaan ennemminkin jotain paljon muuta. Suomen kieli on meidän monikielisessä perheessä tärkeässä roolissa, puhun lapsilleni pääsääntöisesti suomea. Luen myös maailman tapahtumat netistä mielelläni omalla äidinkielelläni. Suomalaista ruokakulttuuria koitan myös pitää mukana sen kun ehdin.

Suomesta kaipaan vanhempiani, siskoni perhettä ja ystäviä. Onneksi nykyään yhteydenpito on varsin kätevää ja edullista alkuaikoihin verrattuna. Toki internet ei voi koskaan korvata kasvotusten käytäviä keskusteluja. Kaipaan Suomesta myös hurmaavia järvimaisemia! Maisemia voisin ihailla tuntitolkulla Suomessa käydessäni.

Ihanat kesäiset tuoksut tai kova pakkanen (silloin kun se loman kohdalle osuu) saavat itseni tuntemaan oloni hyvin kotoisaksi." 

Kerro oma tarinasi! Voit osallistua videolla, valokuvalla ja/tai tekstillä.

  • Osallistu postaamalla oma tarinasi Instagramissa tai Twitterissä hashtagilla #PienipalaSuomea ja tagilla @fazersuomi.
  • Tarinoita vastaanotetaan sähköpostitse osoitteessa pienipalasuomea@fazer.com
  • Tai Fazerin Sinisen Facebookissa yksityisviestillä tai jotain aiheeseen liittyvää postausta kommentoimalla.
  • Voit myös ilahduttaa meitä postikortilla tai kirjeellä osoitteeseen Fazerin Sininen / Pieni pala Suomea, Fazerintie 6, 01230 Vantaa

Kaikki 30.11.2017 mennessä kerrotut tarinat ovat mukana arvonnassa. Katso kampanjan säännöt täältä.