Ensimmäisellä kerralla Riikka meni Baskimaahan vaihto-oppilaaksi. Toisella kerralla hän jäikin sinne jo asumaan. Suomen kaipuuta helpottavat jokapäiväiset soitot ja tieto siitä, että Suomi on vain neljän tunnin matkan päässä.

Riikka kertoo:

”Muutin Baskimaahan, Pohjois-Espanjan San Sebastianiin yli 10 vuotta sitten. Täällä ihastuin kulttuuriin, meren ja vuorten ympäröimään maisemaan.

Ensimmäisellä kerralla tulin tänne vaihto-oppilaaksi. ihastuin paikkaan ja toisella kerralla vierailu vaihtui asumiseen täällä.

Onneksi Suomi on vain 4 tunnin lentämisen päässä, sen asian muistaminen helpottaa, kun ikävä kotiin on suuri.

Suomi ja suomalaisuus ovat minulle tärkeitä, päivittäisiä asioita. Aamu alkaa kahvilla Muumimukista ja kotimaan uutisilla netistä. Ruisleipää pakkasestakin aina löytyy.

Jokapäiväinen soitto kotiin helpottaa koti ikävää ja tuntuu ettei välimatka ole niin suuri. Fazerin Sinistä pakataan aina Suomessa vierailtuani levykaupalla mukaan. Pitäisi ostaa muutamat suklaalevyt lisää, loppuu aina kesken.

Suomesta kaipaan eniten omaa perhettäni ja kesäpaikkaa, missä on maailman paras sauna. Myös kaipaan kesää, talvea ja luontoa ja paljon muuta. Baskimaalainen poikaystävä osaa hieman suomea ja tuntee meidän kulttuurin. Tämä on tärkeää minulle. Ulkomailla ollessani suomalaisuus ja sen arvostaminen ovat kasvaneet entisestään. Meillä on erittäin hieno maa. Ollaan ylpeitä siitä.”