Arin oli tarkoitus vain käydä Unkarissa, mutta kolmen päivän vierailu on venähtänyt jo 18 vuoden mittaiseksi. Mukana kulkee isoäidin vanha Suomen lippu, joka oli isoäidin tärkein esine.

Ennen kuin lippu päätyi Unkariin, se ennätti kulkea isoäidin mukana kaksi evakkomatkaa. Lippu tuli Suomeen isoäidin Viipurin-kodista ja sitä säilytettiin paketissa aina vuoteen 2000 asti, kun isoäiti kuoli.

"Tämä Suomen lippu oli liian rakas mummolleni, tärkeämpi kuin hopeat ja muut aarteet, jotta sen olisi voinut menetettyyn kotiin jättää." Ari kertoo lipun historiasta.

Nyt lippu on Amadé-Bajzáth-Pappenheimin linnassa Unkarissa. Linna oli Suomen Budapestin suurlähetystön käytössä toisen maailmansodan aikana. Linnassa kesänsä viettää myös Ari.

"Vanhempani lahjoittivat lipun Unkariin perustamaani Suomen suurlähetystön muistohuoneeseen Amadé-Bajzáth-Pappenheimin linnaan, jossa lippu liehui ensimmäistä kertaa Viipurista lähtönsä jälkeen, kun Suomen presidentti vierailinnassa syyskuussa 2012. Tässä Suomen historiaan liittyvässä linnassa tämä Viipurista kulkeutunut Suomen siniristilippu vaalii kotimaani seka isovanhempieni muistoa."

Suomen suurlähetystö toimi linnassa mm. toisen maailmansodan aikaan.

Kerro oma tarinasi! Voit osallistua videolla, valokuvalla ja/tai tekstillä.

  • Osallistu postaamalla oma tarinasi Instagramissa tai Twitterissä hashtagilla #PienipalaSuomea ja tagilla @fazersuomi.
  • Tarinoita vastaanotetaan sähköpostitse osoitteessa pienipalasuomea@fazer.com
  • Tai Fazerin Sinisen Facebookissa yksityisviestillä tai jotain aiheeseen liittyvää postausta kommentoimalla.
  • Voit myös ilahduttaa meitä postikortilla tai kirjeellä osoitteeseen Fazerin Sininen / Pieni pala Suomea, Fazerintie 6, 01230 Vantaa

Kaikki 30.11.2017 mennessä kerrotut tarinat ovat mukana arvonnassa. Katso kampanjan säännöt täältä.