Mikään ei ole pysäyttävämpää kuin kuulla oman tyttären suusta lauseita, joista paistaa läpi oma äiti, kertoo 18 vuotta ulkomailla asunut Monna.

Monna kertoo:

”Olen asunut ulkomailla reilut 18 vuotta - Englannissa niistä 12 ja USA:ssa yhteensä 6 vuotta. Lähdin aikoinani opiskelemaan ja viisi vuotta sitten muutimme minun työn perässä Wisconsinin osavaltioon.

Minun mukanani kulkee monia pieniä paloja Suomea - aina keltaisista teema-astioista ja Savonia-aterimista lähtien Aallon maljakoihin, muumi-mukeihin, Finlaysonin lakanoihin ja Luhdan pyyhkeisiin.

Englannissa syntyneen tyttäreni ja minun matkalaukkuihin lähtee Suomesta mukaan Ässä Mixejä, Missä äxiä, Dumleja, Muumilakuja, salmiakkia runsaasti, taco-dippikastikkeita ja Fazerin Sinistä -suklaata. Ja tottakai paljon ruisleipää! Sitä sitten kotona nautitaan juuston, meetvurstin ja kurkun kanssa vadelmakiisselin rinnalla iltapalaksi.

Uskon myös, että mukanani on kulkenut kaikki nämä vuodet myös suomalainen sisu. Sen avulla on selvitty monista mutkista ja vastoinkäymisistä matkalla. Joskus jopa tuntuu että suomalaisuuteni ja sisukkuuteni ovat vuosien aikana jopa vahvistunut.

Ehkä suurin pala Suomea kulkee minun mukanani suomen kielen muodossa. Mikään ei ole pysäyttävämpää kuin kuulla oman tyttären suusta ohimennen lauseita, joista paistaa läpi oma äitisi, varsinkin kun tiedät että lapsi on oppinut sen sinulta itseltäsi!

Ja kuinka sydäntä lämmittää, kun tyttäreni tekstaa minulle suomeksi, tai pyytää leffaa katsoessa "paijaamaan" tai kivun yllättäessä "puhaltamaan." Ne on niitä hetkiä jolloin ulkosuomalaisen äidin sydän täyttyy onnesta.”

Kerro oma tarinasi! Voit osallistua videolla, valokuvalla ja/tai tekstillä.

  • Osallistu postaamalla oma tarinasi Instagramissa tai Twitterissä hashtagilla #PienipalaSuomea ja tagilla @fazersuomi.
  • Tarinoita vastaanotetaan sähköpostitse osoitteessa pienipalasuomea@fazer.com
  • Tai Fazerin Sinisen Facebookissa yksityisviestillä tai jotain aiheeseen liittyvää postausta kommentoimalla.
  • Voit myös ilahduttaa meitä postikortilla tai kirjeellä osoitteeseen Fazerin Sininen / Pieni pala Suomea, Fazerintie 6, 01230 Vantaa

Kaikki 30.11.2017 mennessä kerrotut tarinat ovat mukana arvonnassa. Katso kampanjan säännöt täältä.