Ainekset

150 g sokeria

150 g mantelijauhoa

150 g voisulaa
150 g Karl Fazer maitosuklaata
4 munaa (huoneenlämpöisiä)
luomusitruunan raastettu kuori

koristeluun:
vispikermaa
tomusokeria
tummaa kaakaojauhetta
luomusitruunan raastettu kuori

Tee näin

Erottele munan keltuaiset ja valkuaiset. Sulata voi.


Pilko suklaa paloiksi mikron kestävään astiaan. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoitellen. Vaihtoehtoisesti voit sulattaa suklaan vesihauteessa kattilassa.


Sekoita hyvin kulhossa sokeri, mantelijauho, hienoksi raastettu sitruunan kuori, keltuaiset, hieman jäähtynyt voisula ja suklaasula.

 

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinan joukkoon käännellen ja sekoita tasaiseksi.

 

Vuoraa irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) leivinpaperilla. Voitele vuoka voilla ja jauhota mantelijauhoilla. Kaada taikina vuokaan. Paista 180-asteessa noin 35 minuuttia.

 

Koristele tomusokerilla ja/tai kaakaojauheella, kermapursotuksilla ja raastetulla sitruunalla.