Ainekset
150 g sokeria
150 g mantelijauhoa
150 g voisulaa
150 g Karl Fazer maitosuklaata
4 munaa (huoneenlämpöisiä)
luomusitruunan raastettu kuori
koristeluun:
vispikermaa
tomusokeria
tummaa kaakaojauhetta
luomusitruunan raastettu kuori
Tee näin
Erottele munan keltuaiset ja valkuaiset. Sulata voi.
Pilko suklaa paloiksi mikron kestävään astiaan. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoitellen. Vaihtoehtoisesti voit sulattaa suklaan vesihauteessa kattilassa.
Sekoita hyvin kulhossa sokeri, mantelijauho, hienoksi raastettu sitruunan kuori, keltuaiset, hieman jäähtynyt voisula ja suklaasula.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinan joukkoon käännellen ja sekoita tasaiseksi.
Vuoraa irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) leivinpaperilla. Voitele vuoka voilla ja jauhota mantelijauhoilla. Kaada taikina vuokaan. Paista 180-asteessa noin 35 minuuttia.
Koristele tomusokerilla ja/tai kaakaojauheella, kermapursotuksilla ja raastetulla sitruunalla.