Noora Suolaniemi

Outi Väisänen taiteili Geisha-kääreistä jotain uutta ja kaunista. Konvehtipaperit saivat uuden elämän pikkutytön mekon muodossa.

Idea mekon toteuttamiseen lähti Outin opiskellessa vaatetusalan artesaaniksi. Mekko valmistui osana hänen opinnäytetyötään. Mekon lisäksi kolmiosaiseen kokonaisuuteen kuului myös naisen ja pikkutytön takit. Keveästä ulkomuodostaan huolimatta mekolla on syvempi tarina. Opinnäytetyön nimenä on Kotirintama 2012 ja siinä kuvastuu naisten ja lasten tuntemukset sota-ajasta.

Geisha-käärepaperit Outi valitsi niiden kauniin värin ja kuvioinnin vuoksi. Niistä oli pakko kehittää jotain uutta ja kaunista. Aikaa mekon tekemiseen kului pari kuukautta.

Geisha-konvehtikääreitä mekkoon kului yhteensä 750 kappaletta.

Kaikkia konvehteja ei Outin sentään tarvinnut itse syödä vaan tarvittaman määrän papereita hän sai kerättyä sukulaisilta ja koulun kautta. Kääreistä Outi valmisti vaaleanpunaisia ruusukkeita, jotka hän ompeli mekkoon käsin.

Vaikuttava opinnäytetyö takasi Outille kiitettävän arvosanan. Tulevaisuuden suunnitelmissa siintää yrittäjäksi ryhtyminen ja lastenvaatteiden sekä uusien uniikkien pukujen luominen. 

Tutustu Outin blogiin: http://baabuska.vuodatus.net/

Lue lisää Outin opinnäytetyöstä Koulutuskeskus Salpauksen sivuilta:
http://www.salpaus.fi/ajankohtaista/Sivut/Vaatteet-kertovat-sota-ajan-naisten-tunnoista.aspx

Tervetuloa Pala Fazeria -blogin pariin!
Tämä sisältö on osa blogisarjaa, jossa kerromme uusimmat Fazer-uutiset, raotamme verhoa kulisseihin ja nostamme esiin uusia ilmiöitä makujen maailmasta. Äänessä ovat fazerilaiset ja välillä tarinoimassa ovat myös vieraskynäkirjoittajat. Täältä löydät lisää Pala Fazeria -blogikirjoituksia.