Ainekset

Taikina:

  • 3,25 dl vettä
  • 25 g tuorehiivaa tai 1 pss (11 g) kuivahiivaa
  • 1,5 tl sokeria
  • n. 7 dl Fazer Leipurit Suomalainen 00-vehnäjauhoja
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Päälle:

  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • Kivettömiä mustia oliiveja
  • Tuoretta rosmariinia
  • Sormisuolaa

Tee näin

  1. Sekoita tuorehiiva ja sokeri viileään veteen. Jos käytät kuivahiivaa, lisää se jauhoihin.
  2. Lisää aluksi nesteeseen osa jauhoista sekä suola ja vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella. Lisää sitten loput jauhot ja vaivaa taikinaa niin kauan, että ainekset sekoittuvat hyvin. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa vielä hetki, kunnes taikinan koostumus on tasainen. Peitä taikinakulho esim. muovikelmulla ja anna sen levätä jääkaapissa yön yli. Vinkki: Voit kaapia taikinan öljyttyyn kulhoon lepäämään, jolloin se irtoaa kulhosta helpommin.
  3. Yön jälkeen levitä taikina öljytyn leivinpaperin päälle uunipellille ja muotoile leipä n. Ø 30 cm kokoiseksi ympyräksi tai suorakaiteen malliseksi.
  4. Anna leivän kohota pellillä peitettynä vähintään 2 tuntia.
  5. Laita uuni lämpenemään 200º C asteeseen. Painele sormella koloja leipään ja levitä oliiviöljyä 2-3 rkl leivän pinnalle. Lisää leivän päälle vielä kokonaisia ja puolitettuja oliiveja, tuoretta rosmariinia ja sormisuolaa.
  6. Paista 200º C asteessa uunin keskitasossa n. 20-30 min. Anna leivän hieman jäähtyä ennen leikkaamista.