Sari Kortesoja

Hämeenlinnan Kaurialan lukion abiturienttien joukossa näkyi helmikuussa 2013 syötävän herkullinen penkkaripuku, ihan aito Marianne-tyttö!

Marianne lähetti kuvan puvustaan Fazerin Lappeenrannan tehtaalle, jossa Marianne-karkit valmistetaan. Tarina hauskasta puvusta kantautui viestintäihmisten korviin. Tapaus oli niin ainutkertainen, että päätimme ottaa selvää, mikä sai innostumaan noin makeaan toteutukseen.

Kankaanleikkaus

Jos nimenä on Marianne, ei ole mikään ihme, että syntymä- ja muina merkkipäivinä lahjaksi on aina tullut Marianne-karkkeja. ”Siitä sainkin idean penkkaripukuun”, kertoo hämeenlinnalainen abiturientti Marianne Lehtinen.

Raitoja tehdään

Puku on tehty lakanakankaalle, johon raidat ja logo on maalattu kangasväreillä. Aidon näköisen lopputuloksen saamiseksi logo on ensin skannattu makeislaatikosta ja sekä logo että raidat on tehty tarkasti oikeassa mittakaavassa. Jotta karkki on saatu oikean malliseksi, Marianne on käyttänyt kankaan sisällä apuna solumuovista tehtyä ”jumppapatjaa”.

Upea puku on vaatinut melkoisen työn, joten luulisi Mariannen olevan käsityöihmisiä. ”Ompelu ei ole kyllä mun juttuni”, hän kuitenkin sanoo ja jatkaa: ”Onneksi sain apuja äidiltä, tädiltä ja mummulta.”

Marianne-tyttö

Mariannen tulevaisuuden haaveissa on arkkitehtiopinnot Tampereella. Sitä ennen on kuitenkin vielä edessä yo-kirjoitukset, jotka hän aloitti jo syksyllä psykologian kokeella. Tuleva koitos jännittää hieman, mutta sitä ennen pääsee onneksi nauttimaan penkkaripäivästä. Ja arvaat varmaan, mitä karkkeja Mariannella on silloin jaossa. 

Tervetuloa Pala Fazeria -blogin pariin!
Tämä sisältö on osa blogisarjaa, jossa kerromme uusimmat Fazer-uutiset, raotamme verhoa kulisseihin ja nostamme esiin uusia ilmiöitä makujen maailmasta. Äänessä ovat fazerilaiset ja välillä tarinoimassa ovat myös vieraskynäkirjoittajat. Täältä löydät lisää Pala Fazeria -blogikirjoituksia.

Keskustellaan makujen maailmasta! Mitä aiheita toivoisit meidän käsittelevän?

Katso lisää Pala Fazeria -blogikirjoituksia.