Marianne-karkissa on paksu ja raikkaan mintunmakuinen kuori, joka kätkee sisäänsä suklaasydämen.

Alkuperäistä Marianne-karkkia valmistetaan Lappeenrannassa yli miljoona kiloa vuosittain. Tämä valloittavan makuinen makeinen on rakastettu klassikko, jota on valmistettu jo vuodesta 1949. Mariannen ainutlaatuinen mintun ja suklaan yhdistelmä on ollut kuluttajien suosikki jo vuosikymmenten ajan. Se on hyvin suosittu kotimarkkinan lisäksi myös Ruotsissa, laivoilla ja lentokentillä.

Marianne-karkin makea historia

Marianne sai alkunsa suomalaisen karamellivalmistajan Chymoksen mestarien Aimo Martikaisen ja Antti Östermanin käsissä. Marianne-karkissa yhdistyy venäläinen konvehtiperinne ja ranskalainen maku. Tuote keksittiin jo sota-aikana, mutta tuotanto alkoi vasta 1949 sotien jälkeen.

Jo ennen kuin tuleva karamellihitti oli saanut nimekseen Marianne, olivat raidat kääreessä paikallaan ja tuttu lyhdekuvioinen muottikin käytössä. Taiteilija Aimo Vuorisen ehdotuksesta karamelli käärittiin klassiseen punavalkoraidalliseen käärepaperiin. Marianne-valumuotti on pysynyt alusta alkaen samana, ja karamellin alkuperäinen nimi Lyhde juontuu valumuotin muodosta. Kaunis muoto kruunaa valloittavan makeisen kokonaisuuden.