Tove Janssonin syntymästä tuli kuluneeksi 100 vuotta vuonna 2014. Janssonin yhteistyö Fazerin kanssa sisälsi niin mainosten piirtämistä kuin pakkausten kuvittamistakin.

Ensimmäinen maininta Tove Janssonin ja Fazerin yhteistyöstä löytyy vuodelta 1937, jolloin Jansson on muistiinpanojensa mukaan tehnyt ”koristeen Munkkiniemen Fazerille”. Kyseessä on Helsingin Munkkiniemessä edelleen sijaitseva Kalastajatorppa, joka oli Fazerin omistuksessa vuosina 1935-1952. Perimätiedon mukaan Jansson asui Kalastajatorpalla ja koska uransa alkuvaiheessa hänellä ei ollut aina varaa vuokraan, hän maksoi asumisestaan maalauksilla. Kalastajatorpalla on edelleen Janssonin maalauksia sekä yhdessä huoneessa Tove Janssonin maalaama tapetti.

Tove Jansson työskenteli ruotsinkielisessä pilalehti Garmissa 1940-luvulta aina lehden lopettamiseen asti vuoteen 1953. Tuona aikana hän piirsi paitsi kuuluisiksi tulleita ja kantaa ottavia kansikuvia ja pilapiirroksia, myös mainoksia lehteen. Tove Jansson piirsi 1950-luvulla Fazerille ainakin neljä Garmissa julkaistua mainosta; kaksi joulumainosta, yhden kesämainoksen ja yhden pääsiäiseen ajoittuvan Mignon-munamainoksen. Kaikissa näissä kuvissa seikkailee tuolloin jo tutuksi tullut muumihahmo. Alun perin Niisku-nimellä tunnetusta muumihahmosta tuli 1940-luvun alkupuolella Tove Janssonin signeerauksen ohella kuvien tekijämerkki.

Ensimmäiset Fazerin Muumi-tuoteperheen makeiset tulivat myyntiin vuonna 1957.

Ensimmäiset Fazerin Muumi-tuoteperheen makeiset tulivat myyntiin vuonna 1957. Nykyään Fazerin Muumi-tuotteita valmistetaan Suomessa kolmella paikkakunnalla. Tuoteperhe on kasvanut ja nykyään siihen kuuluu xylitol-tuotteita, pastilleja, tikkareita, lakuja, marmeladimakeisia, hedelmämakeisia ja lasten suosimia Muumi-keksejä. Xylitol-tuotteet valmistetaan Fazerin makeistehtaassa Karkkilassa, lakut ja hedelmämakeiset Fazerin makeistehtaassa Lappeenrannassa ja Muumi-keksit ja suklaapatukat Vantaalla sijaitsevassa suklaa- ja keksitehtaassa. Fazerin eniten myyty Muumi-tuote on Muumi-keksit. Vuosittain tuotteita myydään yhteensä noin 500 000 kg ja tärkein vientimaa on Japani. Vähittäiskaupoista saatavien tuotteiden lisäksi Fazer valmistaa juhlavuonna erikoistuotteita joita myydään Fazer-kahviloissa ja leipomomyymälöissä.