Salmiakkien ehdottomaan aateliin kuuluvan Pantteri-tarina alkoi vuonna 1961, jolloin esiteltiin Pantteri-pastilli tulitikkuaskimaisessa rasiassa punaisin tunnuksin. Keltamustaan asuun Pantteri loikkasi 70-luvulla. Pantteri-makeispussi näki päivänvalon 1982.

Pantteri-brändi on yksi suomalaisten suosikeista. Nykyään Pantteri-tuotteita valmistetaan noin 1,5 miljoonaa kiloa vuodessa.

Juhlavuoden kunniaksi Pantteri Original -karkkipussi ja -pastillirasia on puettu hauskaan retrokuosiin, retrokuosiset Pantteri-tuotteet ovat myynnissä koko juhlavuoden ajan.

Juhlavuoden kunniaksi Pantteri tuplaa vuosittaisen lahjoituksensa Amurin kissapedoille

Fazer on tukenut Korkeasaaren eläintarhan luonnonsuojelu- ja ympäristökasvatustyötä vuodesta 1999 tekemällä vuotuisen lahjoituksen eläintarhan ja Korkeasaaren ystävät ry:n yhteiselle AMUR-hankkeelle. Yhteistyön aikana on saavutettu merkittäviä edistysaskeleita amurinleopardien suojelutyössä: amurinleopardien määrä luonnossa on yli kaksinkertaistunut. Juhlavuoden kunniaksi Pantteri tuplaa vuosittaisen lahjoituksensa Amurin kissapedoille!

Pantteri-makeisen monet muodot

Pantteri-makeisesta on vuosien varrella ollut useita variaatioita, mm. salmiakkirae, väkevä salmiakkipastilli sekä ksylitolilla makeutettu pastilli. Viime vuosina Pantteri on loikannut myös pusseihin erilaisine makuineen.

Pantteri-perheen uusin tulokas on Viidakkopantteri ja Pantteri Puuma -pastillit.