20 vuotta sitten nämä nuoret miehet pelastivat Pantterin. Tänä syksynä he saavat uuden tehtävän: Pelastaa Harmaa Pantteri. Fazer ylpeänä esittää, kaikkien aikojen harmain paluu: PHP ’18 - Pelastakaa Harmaa Pantteri.

Katso alta uudet PHP'18 - Pelastakaa Harmaa Pantteri -videot:

Pelastakaa Harmaa Pantteri

Legendaarinen PP99-jengi - tässä he ovat nyt - PHP'18!

Tässä he ovat: Ahma, Väiski ja Koponen - kolmikko, jonka harteilla lepää Harmaan Pantterin tulevaisuus.

Harmaa Pantteri on yksi Fazer Makeisten syksyn 2018 uutuuspusseista: tyylikkäästi rokkaava salmiakkisekoitus, jossa yhdistyy pippurinen Hot Salmiakki ja raikas mentholinen Cool Salmiakki. 

Kuuntele Spotifystä uusi Harmaat Pantterit -kappale:

Katso alta, miten tämä ryhmä pelasti Pantterin vuonna 1999. Kampanjasta alkoi myös Fazerin yhteistyö Korkeasaaren kanssa amurinleopardien eli panttereiden suojelemiseksi, ja se yhteistyö jatkuu edelleen. 

PP99

Amurinleopardi, eli tuttavallisemmin pantteri, lukeutuu maailman uhanalaisimpien lajien joukkoon.

Fazer on tukenut Korkeasaaren eläintarhan luonnonsuojelu- ja ympäristökasvatustyötä vuodesta 1999 tekemällä vuotuisen lahjoituksen eläintarhan ja Korkeasaaren ystävät ry:n yhteiselle AMUR-hankkeelle. Fazerin yhteistyö Korkeasaaren eläintarhan kanssa alkoi vuonna 1999 Fazerin Pelastakaa Pantterit-kampanjasta ja jatkuu edelleen. Yhteistyön aikana on saavutettu merkittäviä edistysaskeleita amurinleopardien suojelutyössä: amurinleopardien määrä luonnossa on yli kaksinkertaistunut!

Panthera pardus orientalis eli Amurinleopardi. Kuva: Korkeasaaren eläintarha

Pitkäjänteisen suojelutyön ansioista amurinleopardien luonnonpopulaatio on kaksinkertaistunut 1990-luvulta. Lahjoitusvaroilla on mm. hankittu leopardien kannanseurannassa käytettäviä riistakameroita, tehostettu metsänvartijoiden partiointia salametsästäjien estämiseksi sekä tehty työtä sen eteen, että paikalliset asukkaat ja viranomaiset ovat mukana kissapetojen suojelussa.