Lapsiperheiden arki on monesti taruakin ihmeellisempää ja arjessa voi sattua monenlaisia kommelluksia lasten kanssa touhutessa. Tutustu, mitä kaikkea onkaan sattunut Fazer Puikulan lapsiperheiden tosiarki-tutkimuksen vastaajille. Kuulostaako tutulta?

Ruokailutilanteet

Tyttöni rakastaa juustoa. Usein jääkaapissa löytyy reunoiltaan nakerrettu juusto, kun tyttö on hakenut omatoimisesti välipalaa jääkaapista.

Olin tehnyt ruuaksi lihapullia ja 2-vuotias lapsemme sanoi, että tosi hyvää ja pyysi lisää. Annoin kolme pullaa lisää perunamuusin kanssa. Muutamaa minuuttia myöhemmin poika pyysi vielä lisää, sanoin että nyt on sitten viimeiset tai syöt taas niin paljon, että mahaan sattuu. Kuitenkin poika pyysi VIELÄ lisää ja siinä hermostuin, että nyt kyllä riitti. Sitten lasten isä alkaa nauramaan, että onkohan se mamma nyt tullut sokeaksi, kun ei huomaa, että pullat menevät aina koiran suuhun. No siinä oli lapsilla ja miehellä hauskaa, kun lapsen lihapullat ovat koiran mahassa.

Iltatoimet

Tyttäreni halusi kokeilla poikien tapaa pissaamista ja siinähän lainehti koko wc-lattia.

Tyttöni oli noin 2-vuotias, kävi vielä potalla. Hänellä oli nukkekoti jossa kaikenlaisia sinne kuuluvia pieniä huonekaluja, myös vessakalusto. Leikiskeli niillä ja oli asettanut pikkuruisen wc-pytyn keskelle huoneen lattiaa ja oli kumartumassa asioille vetäen housuja alas, kun ennätin neuvomaan, että nyt on liian pieni pönttö.

Lasten leikit

Esikoisemme (tyttö) on mm. ottanut äitinsä meikit ja meikannut koko naamansa sellaisilla meikeillä, jotka eivät tuosta vain lähde naamasta pois. Tussilla on myös piirretty kädet ja naama täyteen kuvia mutta onneksi tussit eivät ole olleet permanentti-tusseja.

Kuopus heräsi ennen äitiä ja aika oli tullut pitkäksi, joten keksi tekemistä itselleen. Ihmettelin herättyäni, miksi pojalla on sukat niin tahmeana. Keittiössä paljastui tahmeuden johtuvan hammastahnasta, jota oli levitetty lahjakkaasti. Pesuhuoneeseen päästyäni huomasin, että puhdasta laattaa lattialla ei juuri näkynyt. Loppu päivä meni sitten aina vain uusia jalanjälkiä löytäen ja lattioita luututessa. 😊

Lasten suusta kuultua

Olimme lapsen kanssa uimahallissa, kun hän kysyis: ”Missä isi?” Siihen vastasin: ”Miesten puolella.” Siihen pieni poikani sanoi, että me ollaan täällä ihmisten puolella.

2-vuotias poikani lukiessamme Muumit-kirjaa tokaisi, että: "Minne se Luikkumulkkunen meni?" Tarkoittaen siis Nuuskamuikkusta. Kyllä oli naurussa pitelemistä.