Fazer Real Kauran, Real Rukiin, Juuresleipien ja Siemenleipien pakkauksesta löytyy teksti ”Hyvää oloa leivästä”. Mitä se oikein tarkoittaa?

Leipä sopii monipuoliseen ja terveelliseen ruokavalioon. Siinä on tasapainoisessa suhteessa kaikkia energiaravintoaineita sekä lisäksi runsaasti kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita. Varsinkin reilusti täysjyvää sisältävien leipien ravitsemussisältö on hyvä. *

Leivistä esimerkiksi Fazer Realit, Juuresleivät ja Siemenleivät ovat terveellisiä valintoja. Niissä on runsaasti täysjyvää ja kuituja, ja lisäksi esimerkiksi juureksia, siemeniä tai kokonaisia jyviä. Saatavilla on myös suositut gluteenittomat vaihtoehdot. Näiden leipien pakkaukset on nyt uusittu, ja leipien ravitsemustiedot löytyvät selkeästi uusien pakkausten kyljestä tai takaa.

Kaikissa näissä leivissä on myös Fazer Brainhow -tunnus. Tuo merkki on lupaus siitä, että kyseinen tuote sisältää merkittävän määrän ravintoaineita, joiden on tieteellisissä tutkimuksissa todettu olevan hyväksi aivoille ja kognitiivisille toiminnoille. Esimerkiksi uutuusleipä Fazer Real Kaurassa on niin paljon meille tärkeitä kivennäisaineita rautaa ja magnesiumia, että se on saanut virallisen terveysväitteen: ”Rauta ja magnesium auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja terveitä elämäntapoja.” Myös kaikissa muissa sarjan leivissä on vastaava virallinen terveysväite, joka vaihtelee kyseisen leivän raaka-aineiden mukaan.

Hyvää oloa leivästä  ̶ lupaus viittaakin juuri näihin virallisiin terveysväitteisiin, jotka auttavat meitä tekemään terveellisiä valintoja – helposti ja hyvästä mausta tinkimättä.     

Kun huolehdimme itsestämme ja ruokimme myös aivojamme terveellisellä ja tasapainoisella ruokavaliolla, levolla ja liikunnalla, pysymme energisinä ja jaksamme innostua joka päivä  ̶ töissä ja vapaalla.

 

* Lähde: Leipätiedotus