Yhteispohjoismainen herkku Tyrkisk Peber näki päivänvalon Tanskassa 1970-luvulla ja kotiutui Suomeen 1990-luvulla.

Alkuperäinen Tyrkisk Peber kehitettiin Perellyn makeistehtailla Tanskassa. Tuotanto alkoi vuonna 1977. Vuonna 1996 siirtyi tuotemerkki Fazerille ja valmistus Fazerin Lappeenrannan makeistehtaalle.

Tyrkisk Peberin klassikkoreseptiin kuuluu kovan kuoren sisältä paljastuva tulinen salmiakkijauhe. Suomen Salmiakkiyhdistys palkitsi tuotteen Tanskassa kehittäneen Per Fjelstenin Salmiakki Finlandialla vuonna 2007.

Tyrkisk Peberin suosio on kasvanut kautta Pohjolan. Fazer myy tätä ärhäkän makuista herkkua menestyksekkäästi Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Myös Pohjoismaiden lentokenttä- ja laivamyynti on merkittävää.