Kokeile vappuna munkkien sijaan churroja, ja vieläpä Turkkari-churroja! Churrot ovat espanjalainen herkku, joka uppopaistetaan ja nautitaan suklaakastikkeen kanssa. Tässä resepti Turkkari-twistillä!

Taikina:

2 1/2 dl vettä

100 g voita

2 1/2 dl gluteeniton vaalea jauhoseos

3 kananmunaa (keskikokoisia)

1 sitruunan kuoriraaste ja 1/2 rkl sitruunanmehua

6 kpl Tyrkisk Peber Original karkkia hienoksi jauhettuna

Paistamiseen: 7-10dl dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Pinnalle:

1,5 dl sokeria

10 kpl Tyrkisk Peber Original karkkia hienoksi jauhettuna

Tee näin:

1. Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä.

2. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada kananmunat vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten. Lisää sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä turkinpippurirouhe. Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

3. Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia (170-180 astetta).

4. Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun 10cm tankoja. Voit leikata taikinan poikki saksilla. Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn. Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele leivonnaiset sitten turkinpippurisokerissa.

Suklaakastike:

0,7 dl kermaa

6 kpl Tyrkisk Peber Original karkkia jauhettuna

150 g Tyrkisk Peber maitosuklaata

Tee näin:

Kaada kuuma kerma suklaan joukkoon. Anna sulaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhettua turkinpippurikarkkia. Tarvittaessa suklaa-kermaseosta voi lämmittää mikrossa.

Vinkki! Voit käyttää pursotinpussissa tyllaa, jolloin churroihin saa kivan kuvioinnin. 10mm tähtitylla on sopiva churrojen pursottamiseen.