Tänä kesänä maistellaan Tyrkisk Pebereitä myös suolaisten ruokien kanssa. Tämä Tyrkisk Peber Hot Sauce ei jätä ketään kylmäksi.

Tyrkisk Peber Hot Sauce

Huom! Varaa valmistukseen kolme päivää.

Ainekset:

  • 250 g chiliä
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1,5 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl Tyrkisk Peber Megahot -makeisia
  • 25 g Fazerin tummaa suklaata, 70 %
  • 1 tl suolaa

Tee näin: Huuhtele chilit. Kuori sipuli ja valkosipuli ja hienonna ne karkeasti. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja anna seoksen kiehua 5 minuuttia, kunnes kaikki ainekset ovat pehmenneet. Sekoita silloin tällöin. Kaada seos tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes kastike on tasaista. Kaada kastike purkkiin, jossa on tiivis kansi. Anna sen maustua jääkaapissa kolmen päivän ajan. Siivilöi kastike kolmen päivän kuluttua pienireikäisellä siivilällä. Kaada kastike lopuksi pulloon ja säilytä sitä jääkaapissa.

Pizzatikut

Ainekset:

  • 25 g hiivaa
  • 3,5 dl haaleaa vettä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 6 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl suolaa

Täyte:

  • 1,5 dl tomaattimurskaa
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 2 dl juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Tee näin:

Murenna hiiva kulhoon. Lisää haalea vesi, öljy, suola ja vehnäjauhot pienissä erissä. Alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä 30 minuuttia.

Lämmitä uuni 250 asteeseen ja aseta uunin keskitasolle pelti tai pizzakivi.

Kumoa taikina pöydälle levitetyn, jauhotetun leivinpaperin päälle. Venytä taikinaa, kunnes se peittää leivinpaperin. Levitä päälle tomaattikastike. Raasta valkosipuli tomaattikastikkeen päälle. Ripottele päälle juustoraaste ja mausta suolalla ja pippurilla. Taita taikina pitkältä sivulta puoliksi (käytä leivinpaperia apuna). Leikkaa taikina 2 cm leveiksi viipaleiksi. Väännä taikinapalat kierteelle ja aseta ne uudelle leivinpaperille. Siirrä pizzatikut uuniin kuumalle uunipellille/pizzakivelle ja paista niitä n. 10 minuuttia.