Olemme aloittaneet yhteistyön Fazer Yosa -brändin kanssa. Tulemme jakamaan sinulle parhaat vinkit hävikin vähentämiseen kotikeittiössä joka kuukausi ilmestyvässä vierasblogissamme Fazer Yosa -nettisivuilla. Fazer Yosa lahjoittaa Loopin ravintolan käyttöön Fazer Yosa -hävikkituotteita.

Jopa kolmannes kaikesta maailmassa tuotetusta ruoasta ei päädy lautaselle, vaan joutuu syystä tai toisesta roskiin. Me olemme Loopissa, Suomen ensimmäisessä hävikkiruokaravintolassa, tarttuneet haasteeseen ja valmistamme kauppojen ja teollisuuden ylijääneistä raaka-aineista herkullisia lounaita, brunsseja ja catering-tarjottavaa eri tilaisuuksiin. Food Rescue -automme avulla pelastamme päivittäin noin 600 kg erilaisia ruoka-aineita ja sen mitä emme käytä, toimitamme hyväntekeväisyyteen jaettavaksi edelleen.

Nyt haluamme yhdessä Fazer Yosa -brändin kanssa jakaa parhaat vinkkimme myös kaikille kotikokeille kerran kuukaudessa ilmestyvässä vierasblogissa Fazer Yosa -nettisivuilla. Annamme käytännön vinkkejä hävikin minimoiseen kotona muun muassa helposti muokattavien reseptien muodossa. Keittokirjat, reseptisivustot ja blogit pursuavat toinen toistaan ihanampia ruokaohjeita, mutta hankittavien ainesten lista on usein pitkä ja uuden reseptin kokeilun jälkeen ruokakaapista saattaa löytyä puolikkaita purkillisia ja pussinpohjallisia erilaisia, usein nopeasti pilaantuvia raaka-aineita. Vaikka osaava kotikokki osaakin muuntaa reseptejä sen mukaan mitä kaapista löytyy, suurin osa noudattaa reseptejä tunnollisesti ja ostaa kaupasta kaiken tarvittavan, tai valitsee toisen reseptin. Loopin osaavan keittiömestarin Jessican käsissä syntyy perusreseptien lisäksi vinkit niiden muunteluun. Tarjoamme nyt nämä vinkit kaikkien käyttöön.

Fazer Yosa Kaurapala -aamiaisleipä

 

Fazer Yosa Kaurapala - aamiaisleipä

Resepti

2-4 viipaletta vaaleaa leipää
1-2 pkt Fazer Yosa Kaurapalaa (Maustamaton tai Yrtit)
1 prk Fazer Yosa Greek Style Maustamaton Kauravälipala
0,5 prk Fazer Yosa Kauralevite Maustamaton
1 kurkku
0,5 valkosipulin kynsi
1-2 rkl sitruunamehua
1-2 rkl minttua tai muita yrttejä
  muutama salaatinlehti
  ripaus suolaa
  oliiviöljyä

Tee näin

Raasta kurkku, sekoita joukkoon ripaus suolaa ja valuta siivilässä n. 20 minuuttia välillä käännellen. Sekoita Fazer Yosa Greek Style ja Fazer Yosa Kauralevite keskenään, lisää puolikas valkosipulinkynsi hienoksi pilkottuna, ruokalusikallinen minttua silputtuna ja sitruunamehua maun mukaan.

Leikkaa Fazer Yosa kaurapala viipaleiksi ja paista öljyssä 1-2 minuuttia per puoli tai kunnes viipaleet ovat kauniin ruskeita. Mausta suolalla.

Sivele leipäpaloille öljyä ja paahda nekin kauniin ruskeiksi parilalla, uunissa tai pannulla.

Nosta leivän päälle reilu annos tsatsikia, lisää päälle salaatinlehdet, Fazer Yosa kaurapala -viipaleet ja lisää loput mintusta päälle koristeeksi.

Iloisia hetkiä luovan ruuanvalmistuksen parissa toivottaa, Ravintola Loopin tiimi (www.ravintolaloop.fi)