Hurmaa kesävieraat herkullisilla japanilaistyylisillä grillivartailla. Hyödynnä annoksissa kauden kasviksia ja kokoa vartaat ekologisiin ja persoonallisiin itse tehtyihin varrastikkuihin.

Japanilaistyylinen grillivarras
neljälle

  • 2 pkt (320 g) Fazer Yosa Kaurapala Maustamaton
  • Erilaisia vihanneksia (esimerkiksi nippuporkkanaa, kesäkurpitsaa ja paprikaa)
  • 2 dl majoneesia
  • 1/2 tuubia wasabitahnaa (n. 20g)
  • 1 sitruuna
  • 1 kevätsipuli
  • 2–3 retiisiä
  • 100 g inkivääriä
  • 2 dl seesamiöljyä
  • 3 tl suolaa

Leikkaa kaurapala sopiviksi kuutioiksi. Laita kuorittu ja paloiksi leikattu inkivääri, seesamiöljy ja suola blenderiin. Sekoita tasaiseksi. Laita kaurapalakuutiot marinoitumaan seokseen, mielellään yön yli.

Grillaa vihannekset mahdollisimman isokokoisina grillissä. Leikkaa sopiviksi annospaloiksi vasta grillauksen jälkeen. Grillaa myös kaurapalat.

Sekoita wasabitahna majoneesiin. Lisää sitruunan mehu ja hyppysellinen suolaa.

Leikkaa retiisi ja kevätsipulin varsi ohueksi renkaaksi.

Laita valmiit annospalat grillivartaaseen ja lämmitä nopeasti grillissä. Nosta lautaselle ja annostele wasabimajoneesia annoksen viereen. Koristele kevätsipulilla ja retiisillä.

  • Vinkki! Kerää pihapiiristä sopivan kokoisia oksia, veistä teräväksi toisesta päästä ja ryöppää kiehuvassa vedessä 2-3 minuuttia. Saat tyylikkäitä ja ekologisia grillivartaita kesäiltojen pimeneviin grillijuhliin.