Pakastaminen on oiva tapa minimoida hävikin syntymistä ja lisätä leivän, ylijäävän arkiruoan sekä monen muun tuotteen elinikää. Pakastemarjat ovat pakastimen klassikkotäyte eikä ihme - ne ovat herkullisia, monikäyttöisiä ja ihana lisä esimerkiksi arkipuuroon. Marjat kuitenkin myös unohtuvat helposti pakastelokeroiden uumeniin.

Nyt onkin hyvä aika tyhjentää viimeiset pakastemarjat pois uuden marjasadon alta. Leivo marjoista piirakka tai kakku, niin saat kerralla ison annoksen käytettyä. Loopin vierasblogin reseptinä on tällä kertaa marjainen rahkapiiras, joka on kevyempi ja raikkaampi vaihtoehto esimerkiksi täytekakulle. Kakun pääraaka-aineena käytetään jo klassikoksi muodostunutta Fazer Yosa Metsämarja -kauravälipalaa.

Resepti: Marjainen rahkapiiras

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
80 g öljyä
100 g Fazer Yosa Vanilja -kauravälipalaa

Täyte:

400 g Fazer Yosa Metsämarja -kauravälipalaa
2 prk Fazer Yosa Kauralevite Maustamatonta
0,5 dl tomusokeria
2,5 rkl perunajauhoja
400 g marjoja pakkasesta

Sekoita pohjan ainekset taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Vatkaa täytteeseen vispilällä 1 rkl perunajauhoja, tomusokeri, Fazer Yosa Metsämarja -kauravälipala ja Fazer Yosa Kauralevite Maustamatonta. Sulata pakastemarjat ja valuta ylimääräinen neste pois, sekoita sitten 1,5 rkl perunajauhoja marjojen kanssa. Ota pohjan taikina pois jääkaapista ja painele 24 cm vuokaan ⅔ osaa taikinasta ja säästä ⅓ muruksi. Levitä pohjan päälle täyte, täytteen päälle marjat ja tasoita hieman. Levitä täytteen päälle murusina loput taikinasta ja paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia.