Aurinkoisen piknikin tai kesäisen illanvieton varma hitti on voileipäkakku. Voit käyttää kakkuun kaappiin unohtunutta leipää tai hakea kaupasta laputettua alennusleipää ja olla näin omilla valinnoillasi mukana vähentämässä ruokahävikin määrää.

Tuunaa klassinen juhlapöydän herkku rennon kesäiseksi pyöräyttämällä kasvikset grillin kautta ennen kakun kokoamista. Säästät aikaa ja vaivaa valmistamalla kakun kokonaisesta artesaanileivästä. Täytä kakku Fazer Yosan tuotteilla ja kasviksilla, joiden "parasta ennen -päivä" on lähellä. Voit esimerkiksi hakea iltapäivällä torikauppiaalta ylijääneet tuotteet, jotka eivät ole menneet kaupaksi.

Resepti: Voileipäkakku

  • 3 prk Fazer Yosa Kauralevite maustamaton
  • 1 pnt salviaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 pss salaattia
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 sitruuna
  • 1 kg erilaisia vihanneksia (paprika, sipuli, kesäkurpitsa, munakoiso, porkkana jne.)
  • 2 pkt (á 160 g) Fazer Yosa Kaurapala yrtit
  • 1 Gateau aprikoosi-pähkinäleipä

Leikkaa leipä neljään osaan vaakatasossa. Poista halutessasi leivän kuoret. Kuorien jättäminen tuo hyvän purutuntuman voileipäkakkuun.

Lisää salvia varsineen tehosekoittimeen. Lisää myös öljy, vesi, suola ja sitruunan mehu. Sekoita tasaiseksi ja lisää neste kauralevitteineen. Sekoita vispilällä tasaiseksi massaksi.

Grillaa vihannekset ja kaurapala. Sivele vihannekset öljyllä ja lisää hyppysellinen suolaa. Grillaa kasvikset mahdollisimman isokokoisina, esimerkiksi sipuli puolikkaana. Leikkaa grillauksen jälkeen sopiviksi paloiksi.

Kasaa voileipäkakku. Aloita isoimmasta viipaleesta. Sivele salvialla maustettua tahnaa kauttaaltaan. Lisää salaattia, vihanneksia ja kaurapalaa. Toista muihin leipäviipaleisiin. Koristele yrteillä.