Karviaissesonki on nyt parhaimmillaan ja tuo ihana marja kannattaakin kerätä talteen. Karviaispensaiden sato jää liian usein keräämättä. Keltaisesta ja punaisesta karviaisesta voi valmistaa monenlaisia herkkuja – miltä kuulostaisi makea karviaiskompotti banaanilettujen kaverina tai maukas karviais-caesar Fazer Yosa Kaurapalalla? Kokeile herkullisia karviaisreseptejämme ja pakasta loput marjat myöhempää käyttöä varten.

Karviaiskompotti
200 g karviaisia
2 rkl vettä
1 dl Fazer Yosa Kauravälipala Metsämarjaa
½ dl tummaa ruokosokeria

1. Laita karviaiset, vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja anna seoksen jäähtyä.
2. Lisää jäähtyneeseen seokseen kauravälipala.

Banaaniletut
4 banaania
4 dl Fazer Yosa Kaura ruoanlaittoon
3 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 rkl psylliumia
2 rkl tummaa siirappia

1. Kuori banaanit ja murskaa käsin. Lisää kaurakerma, jauhot, psyllium ja siirappi massaan. Sekoita hyvin.
2. Paista rypsiöljyssä pinta rapeaksi ja tarjoile karviaiskompotin kera.

 

 

Karviaiscaesar Fazer Yosa Kaurapalalla

3 ruukkua romainea
300 g kirsikkatomaatteja
150 g kapriksia
2 sitruunaa
1 dl Fazer Yosa Kaurajuoma Täyteläinen
3 dl rypsiöljyä
200 g karviaisia
2 pkt (320 g) Fazer Yosa Kaurapala Maustamaton
vanhaa leipää
karkeaa merisuolaa
vettä

1. Laita edellisenä päivänä kaurapala 3 % suolaliemeen. Anna marinoitua yön yli jääkaapissa.
2. Leikkaa marinoituneesta kaurapalasta ohuita siivuja ja polta pinnat kummaltakin puolelta kaasupolttimella.
3. Laita kaurajuoma tehosekoittimeen. Aloita pienellä teholla ja ala lisätä rypsiöljyä hienona nauhana kaurajuomaan koneen ollessa päällä.
4. Ota massa pois tehosekoittimesta ja surauta kaprikset ja sitruunoiden mehu siinä. Lisää massaan ja tarkista suola ja happo, lisää tarvittaessa sitruunaa ja suolaa.
5. Halkaise kirsikkatomaatit ja karviaiset.
6. Leikkaa vanhasta leivästä kuutioita ja paista öljyssä rapeiksi, lisää myös hyppysellinen suolaa.
7. Rakenna salaatti kerroksittain ja lisää kastiketta tipotellen romainen päälle.