Lokakuun tunnettu tempaus "lihaton lokakuu" on täällä taas! Mikä olisikaan sopivampi resepti lokakuun pimeneviin iltoihin, kuin Fazer Yosa Kaurapalasta valmistettu herkullinen vebab-lautanen - todellinen kauraherkku tuhdimpaankin nälkään. Keveyttä lautaselle tuo pikkelöity kesäkurpitsa, uunikuivattu tomaatti, kokonaisuuden viimeistelevät grillikastike ja minttu-gurtmarinoidut perunat.

Vebab-lautanen (4 hlölle)
2 pkt (2*160g) Fazer Yosa Kaurapala Yrtit
150 g kirsikkatomaatteja

1. Leikkaa pituussuunnassa kaurapalasta ohuita suikaleita mandoliinilla tai juustohöylällä. Asettele suikaleet uuninkestävään vuokaan ja ripottele päälle hieman öljyä.

2. Aseta uuni 60 asteeseen ja anna Fazer Yosa Kaurapalasta valmistettujen suikaleiden levätä uunissa yön yli. Lisää erilliselle vuoalle kirsikkatomaatit, ripottele päälle suolaa ja sokeria, ja aseta ne uuniin kuivumaan kaurasuikaleiden kanssa.

3. Ota kaurasuikaleet ja tomaatit uunista seuraavana päivänä. Friteeraa kuivuneita kaurapaloja 2-3 min.

LISÄKKEET

Minttu-gurtmarinoidut perunat
1kg kiinteää perunaa
2pnt minttua
2 valkosipulin kynttä
1 sitruuna
200g Fazer Yosa Kauravälipala Maustamaton luomu

1. Keitä perunat, lisää keitinveteen mukaan hyppysellinen suolaa. Anna perunoiden jäädä napakaksi. Keittämisen jälkeen, leikkaa jäähtyneet perunat lohkoiksi tai paloiksi.

2. Hienonna minttu ja lisää Fazer Yosa Kauravälipalan joukkoon. Raasta mukana valkosipuli, lisää sitruunan mehu. Hieman ennen tarjoilua, sekoita seos perunoiden kanssa ja tarkista maku. Lisää mausteita oman makusi mukaan tarvittaessa.

Pikkelöity kesäkurpitsa
300g kesäkurpitsaa
2dl väkiviinaetikkaa
4dl sokeria
6dl vettä

1. Leikkaa veitsellä kesäkurpitsasta ohuita siivuja.

2. Sekoita vesi, sokeri ja etikka, ja kaada kesäkurpitsasiivujen päälle. Anna kesäkurpitsan pikkelöityä jääkaapissa yön yli.

Grillikastike
1dl sinappia
2dl paseerattua tomaattia
4kp sipulia
3 valkosipulin kynttä
4kpl paprikaa
0,5dl soijakastiketta
0,5dl fariinisokeria

1. Leikkaa vihannekset ja valkosipuli pieniksi paloiksi. Kaada isoon kattilaan ja keitä vihannesseosta hetki öljyssä. Lisää mausteet ja sokeri. Anna seoksen keittyä pienellä lämmöllä noin tunnin, sekoita sileäksi sauvasekoittimella.

Sekoita tarjoiluvaiheessa kaurapohjainen vebab ja grillikastike, ja annostele lautaselle. Lisää lautaselle lisäkkeet ja koristele tuoreella chilillä, korianterilla sekä uunikuivatuilla kirsikkatomaateilla.