Kaurainen uutuus hurmaa rapeaksi paistettuna, mutta sopii käytettäväksi myös sellaisenaan. Tällä reseptillä hurmaat helposti!

Viime vuosien kauravallankumous kiihtyy entisestään. Fazer Yosa -tuoteperhe esitteli muutamia viikkoja sitten uutuustuotteensa, suolaisen Fazer Yosa Kaurapalan. Se yhdistää käyttöominaisuuksiltaan useiden perinteisten suosikkituotteiden parhaat puolet. Yosa Kaurapalaa voi esimerkiksi grillata, paistaa tai käyttää sellaisenaan vaikkapa leivän päällä tai salaatissa, hieman samaan tapaan kuin vaikkapa halloumijuustoa tai tofua. Alla olevassa reseptissä on käytetty maustamatonta Yosa Kaurapalaa, mutta kaupasta löytyy myös oreganolla ja basilikalla maustettu Yosa Kaurapala Yrtit –vaihtoehto.

Maidottomana ja soijattomana Yosa Kaurapala sopii monenlaisiin ruokavalioihin, ja ravintoarvot ovat enemmän kuin kohdallaan. Mutta maku, sen suhteen ei tehdä kompromisseja.

Kokeile kaurapalaa ensimmäiseksi vaikkapa osana aasialaista makuilotulitusta, Yosa Kaurapala -nuudelikulhoa. Siinä rapeaksi paistetut kaurapalat, pikkelöidyt vihannekset ja maukkaat nuudelit sidotaan yhteen samettisella maapähkinävoikastikkeella. Kokonaisuus on niin herkullinen, että varoituksen sana on paikallaan: tästä voi tulla riippuvaiseksi!

Fazer Yosa Kaurapala -nuudelikulho neljälle

Ainekset

  • 2 pkt Fazer Yosa Kaurapala Maustamaton
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 200 g riisinuudeleita
  • 1 avokado
  • salaattia, minttua, korianteria, kevätsipulia
  • limettilohkoja
  • seesaminsiemeniä

Pikkelöidyt vihannekset

  • 2 porkkanaa
  • 0.5 kurkkua
  • 1 dl riisiviinietikkaa
  • 0.5dl sokeria
  • 0.5 dl vettä
  • 1 tl suolaa

Maapähkinävoikastike

  • 1 dl maapähkinävoita
  • 1.5 rkl soijakastiketta
  • 2-3 rkl sokeria
  • 1 limetin mehu
  • 0.5-1 tl srirachaa
  • vettä ohentamiseen

Vinkki: pähkinäallergikot voivat korvata maapähkinävoikastikkeen tahinilla.

Valmistusohjeet

Aloita valmistaminen pikkelöidyistä vihanneksista. Kuori porkkanat ja leikkaa ne esimerkiksi kuorimaveitsellä suikaleiksi. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Yhdistä riisiviinietikka, sokeri, vesi ja suola ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Sekoita liemi vihannesten joukkoon ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi.

Sekoita maapähkinävoikastikkeen ainekset keskenään, ohenna mieleiseksi vedellä. Laita jääkaappiin maustumaan kulhon valmistamisen ajaksi.

Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Kuori avokado, irrota kivi ja leikkaa se neljäksi lohkoksi.

Taputtele Fazer Yosa Kaurapalat tarvittaessa kuivaksi talouspaperilla, ja leikkaa ne kolmioiksi. Paista kolmioihin rapea pinta öljyssä melko kuumalla pannulla.

Valmista annokset neljään kulhoon. Laita kulhoihin runsaasti salaattia ja yrttejä. Jaa nuudelit kulhoihin ja asettele päälle Fazer Yosa Kaurapalat, pikkelöidyt vihannekset ja avokadot.

Viimeistele annokset hienonnetulla kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä. Tarjoile kulhot maapähkinävoikastikkeen ja limettilohkojen kanssa.